Παναθηναϊκός: Το Depth Chart χωρίς τους τραυματίες Χέιζ-Ντέιβις και Ναν
Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεκινήσει τη σεζόν 2026/27 χωρίς δύο από τα σημαντικότερα όπλα του, καθώς Κέντρικ Ναν και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς.
Η νέα σεζόν δεν ξεκινά με τον ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα στερηθεί από νωρίς δύο σημαντικές μονάδες του ρόστερ του.
Μετά τον τραυματισμό του Κέντρικ Ναν, ο οποίος υπέστη ρήξη μηνίσκου στα μέσα Αυγούστου, ήρθε και το πρόβλημα του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο στην προπόνηση της 1ης Σεπτεμβρίου και αναμένεται να επιστρέψει μετά την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε.
Ο Ναν, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να επιστρέψει όσο το δυνατόν νωρίτερα, με τους αγώνες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 2 Οκτωβρίου και τη Φενέρμπαχτσε στις 8 Οκτωβρίου να αποτελούν τους πρώτους σημαντικούς χρονικούς στόχους για την επανεμφάνισή του.
Μέχρι να επανέλθουν οι δύο παίκτες, ο Ομπράντοβιτς θα χρειαστεί να δουλέψει με ένα πιο περιορισμένο rotation. Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία έρχεται στο Super Cup της Ρόδου στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι πρώτες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στη EuroLeague.
Παρά τις απουσίες, πάντως, το «τριφύλλι» εξακολουθεί να έχει σημαντικό βάθος και επιλογές στις περισσότερες θέσεις.
Αναλυτικά το depth chart του Παναθηναϊκού:
Point guards: Σιλβέν Φρανσίσκο, Τζέριαν Γκραντ, Δημήτρης Μωραΐτης.
Shooting guards: Μπράνκου Μπάντιο, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Καλαϊτζάκης.
Small forwards: Ίζακ Μπόνγκα, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Λευτέρης Μαντζούκας.
Power forwards: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου.
Centers: Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Ματίας Λεσόρ, Μουστάφα Φαλ.
Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να καλύψει το κενό δύο βασικών παικτών μέσα από την ομαδική λειτουργία και την αξιοποίηση των υπόλοιπων διαθέσιμων λύσεων. Το ζητούμενο για τον Ομπράντοβιτς είναι να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική μέχρι να επιστρέψουν σταδιακά τόσο ο Ναν όσο και ο Χέιζ-Ντέιβις.
Το πρώτο διάστημα της σεζόν, επομένως, αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική δοκιμασία για το βάθος του «πράσινου» ρόστερ και για τον τρόπο με τον οποίο ο Σέρβος τεχνικός θα αναπροσαρμόσει το rotation του.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»