Βρήκε την... ησυχία του ο Διαμαντίδης

Βρήκε την... ησυχία του ο Διαμαντίδης

Εκείνος που είπε πρώτος την ατάκα: «Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» θα έπρεπε να είχε βγάλει και μια δεύτερη βερσιόν της, που να έλεγε: «Δείξε μου τους συμπαίκτες μου στη γραμμή των γκαρντ, να σου πω ποιος είσαι».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Και θα όφειλε να το κάνει, διότι έχει πολλές… εφαρμογές στο μπάσκετ και, ειδικά στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, ταιριάζει ως γάντι. Ο «3D» δείχνει άλλος… άνθρωπος φέτος στα ματς του «τριφυλλιού». Δείχνει πιο ήρεμος, πιο… ήσυχος, πιο άνετος και όλα αυτά αποτυπώνονται περίτρανα με τις εμφανίσεις του.

Αιτία είναι φυσικά η γεμάτη γραμμή των γκαρντ της ομάδας. Ο Διαμαντίδης μπορεί, πρώτα απ΄όλα, να παίρνει πολλές ανάσες. Μπορεί να νιώθει ότι η ομάδα δεν τα περιμένει όλα από αυτόν στις δύσκολες στιγμές. Μπορεί να ασχοληθεί, περισσότερο πια, με το οργανωτικό κομμάτι και την άμυνα, χωρίς βέβαια να βάζει σε δεύτερη μοίρα την επίθεση.

Και μπορεί να είναι ο ίδιος παίκτης σε προσφορά, αλλά δείχνει άλλος άνθρωπος σε πολλά επίπεδα. Η πλάκα που έκανε στον Παππά σε μια από τις media day της ομάδας ή το γεγονός ότι προχθές με την Μπάγερν, που, την ώρα που μπήκε στο γήπεδο για ζέσταμα, πήγε και… πείραξε (πήγε από πίσω και του έκλεψε την μπάλα την ώρα που σούταρε) τον Γκιστ, λένε πολλά και δείχνουν ότι φέτος μπορεί να κάνει ακόμα και πλάκα.

Οσο για τα νούμερά του, δείχνουν ότι, φέτος μεν, έχει… «πέσει» σε πόντους, καθώς έχει μ.ό. 5 (πέρσι είχε 8.9), αλλά παίρνει περισσότερα ριμπάουντ (2.6 έναντι 2.4 πέρσι), έχει τις ίδιες σχεδόν ασίστ (5.9 φέτος, 6.2 πέρσι), αλλά μπορεί να ξεκουράζεται περισσότερο (παίζει φέτος 26′.28΄΄ και πέρσι έπαιζε 31΄.12΄΄) και κάνει πολύ λιγότερα λάθη (έχει 1.4 φέτος και πέρσι είχε συνολικά 3 σε όλη τη σεζόν).

Και το πιο σημαντικό, όταν μπει στην ομάδα και ο Νέλσον, θα αναλάβει κι εκείνος να τον ξεκουράσει στο κομμάτι της οργάνωσης και της άμυνας και θα είναι ακόμα πιο φρέσκος για τη συνέχεια.

Goal


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News