Αυτός είναι ο πολυτιμότερος της Ευρωλίγκας!

Αυτός είναι ο πολυτιμότερος της Ευρωλίγκας!

Από καταβολής Euroleague και σε ό,τι αφορά τη λίστα με τους εν ενεργεία παίκτες, στο ΤΟΡ5 με τους MVP της διοργάνωσης βρίσκονται τρεις Έλληνες. Δείτε ποιοι είναι αυτοί, αλλά και πώς ο Διαμαντίδης περνά τον Ναβάρο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

H κούρσα την οποία θα σας περιγράψουμε δεν είναι φετινή. Κρατά χρόνια. Για την ακρίβεια, από καταβολής Euroleague. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν, είναι πως για 110 μονάδες, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι αυτή τη στιγμή ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, με 3397 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Σύνολο που έχει φτάσει σε 265 παιχνίδια, μέχρι τη σήμερον ημέρα. Ποιος ακολουθεί; Ποιος υπολείπεται αυτών των 110 μονάδων; Ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η πραγματικότητα θέλει τον La Bomba να έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή, έχοντας 32 παιχνίδια περισσότερα στη σούμα του από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης βρίσκεται στους 3287 βαθμούς, σε 233 ματς. Τώρα, αν κάνετε τη διαίρεση, για να προκύψει ο μέσος όρος, θα διαπιστώσετε πως ο “Μήτσος” είναι ο MVP της Euroleague, στην ιστορία της και σε ό,τι αφορά τους ενεργούς παίκτες, καθώς έχει 14.11 ανά αγώνα, με τον Ναβάρο να περιορίζεται (τρόπος του λέγειν) στους 12.82”! Και αυτοί οι αριθμοί αφορούν τύπους του επιπέδου τους, με τουλάχιστον 200 ματς στη Euroleague.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα σημείωση είναι πως οι δυο τους είναι οι μόνοι που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει, ενώ έχουν φορέσει μόνο μια φανέλα. Ο επόμενος στη λίστα με τους πολυτιμότερους, που δεν μετακόμισε ποτέ, είναι στο Νο13 και το όνομα του είναι Λουίς Σκόλα (έφτασε τους 2220 βαθμούς, σε 144 ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα). Τι μεσολαβεί;
Ο Σπανούλης… στο κατόπι

Στο Νο3 της λίστας είναι ο Νίκολα Βούιτσιτς, ο οποίος έπαιξε σε 192 ματς στη Euroleague με τους Βιλερμπάν, Μακάμπι, Ολυμπιακό και Εφές και είχε 3047 βαθμούς (15.87 μ.ο.), ενώ ακολουθούν οι Μάρκους Μπράουν (2757 σε 179 ματς, με Μπενετόν, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Μακάμπι και Ζάλγκιρις), Μάικ Μπατίστ (2707 σε 237 αγώνες, με Σαρλερουά, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε), Ντέιβιντ Άντερσεν (2577 σε 224 παιχνίδια με Βίρτους, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Σιένα και Φενέρμπαχτσε) και Γιάκα Λάκοβιτς (2576 σε 218 ματς με Κρκα, Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και Γαλατασαράι).

Εδώ, θα κάνουμε μια στάση. Βλέπετε, ακολουθεί κάποιους που είναι επίσης ενεργός στη διοργάνωση: είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σε 182 παιχνίδια με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έχει συγκεντρώσει 2511 στο σύστημα αξιολόγησης (με το μ.ο. ανά αγώνα να είναι το 13.80). Έλληνας είναι και στο Νο9 της γενικότερης κατηγορίας με ενεργούς και ανενεργούς (Θοδωρής Παπαλουκάς, 2497 βαθμοί σε 252 αγώνες, με Ολυμπιακό, Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ), με την πρώτη δεκάδα (που επί της ουσίας είναι τετράδα -αν σκεφτείτε ποιοι αγωνίζονται στην κορυφαία διοργάνωση ακόμα και ποιοι όχι) να “κλείνει” με τον Φελίπε Ρέγιες. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει 2497 βαθμούς, σε 252 αγώνες με Εστουντιάντες και Ρεάλ.

Σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, οι πολυτιμότεροι της Euroleague που ακόμα είναι εν ενεργεία, είναι όλοι αρχηγοί των ομάδων τους. Για το τέλος, αφήσαμε κάτι που επίσης έχει ενδιαφέρον: το Νο5 των MVP που δεν έχουν κρεμάσει φανέλα, συμπληρώνει ο Γιάννης Μπουρούσης! Ο διεθνής σέντερ έχει 2204 βαθμούς, σε 202 ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή, αν όλα αυτά δεν μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες, τότε τι μπορεί να μας κάνει;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News