Έχει τον τρόπο να κερδίζει!

Έχει τον τρόπο να κερδίζει!

Τρεις νίκες έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες έξι εντός έδρας «αυλαίες» του σε Κύπελλο UEFA ή Europa League, μέσα στην τελευταία δεκαετία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένα πολύ ωραίο θέμα με την παρουσία του Παναθηναϊκού στα τελευταία του εντός έδρας παιχνίδια στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση φιλοξενεί το σημερινό Match Program της ΠΑΕ.

«Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί σήμερα το βράδυ την Εστορίλ, στο «Απόστολος Νικολαϊδης», στοχεύοντας να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον πέμπτο όμιλο του φετινού Europa League όπως … αρμόζει στην ομάδα και τον κόσμο. Κάνοντας τους τρεις βαθμούς δικούς του, δηλαδή! Μάλιστα, την προσπάθειά αυτή του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του, ενισχύει και η… προϊστορία. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στο… πρόσφατο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις -στα τελευταία εντός έδρας ματς δηλαδή του «τριφυλλιού» στο Κύπελλο UEFA παλιότερα αλλά και στο Europa League πλέον- αποτελούν έναν επιπλέον «σύμμαχο»…

Για την ακρίβεια, η προϊστορία θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει τα τρία από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στην Αθήνα, πάντοτε μιλώντας για την «αυλαία» των εντός έδρας υποχρεώσεών του στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ανεξάρτητα από όλα αυτά βέβαια, σε ό,τι αφορά στην στατιστική προσέγγιση του πράγματος, οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν την Ευρώπη για φέτος με μια νίκη και να… φτιάξουν παράλληλα και τα ποσοστά που αναφέραμε προηγουμένως. Παρακάτω, θα θυμηθούμε τα έξι τελευταία εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση την τελευταία δεκαετία αλλά και τα αποτελέσματά του σε αυτά.

2004-05: Νίκη με… φωτοβολίδα

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Σεβίλλη στις 16 Φεβρουαρίου του 2005, στη Λεωφόρο στο πρώτο ματς για τους «32» του Κυπέλλου UEFA, έχοντας στον πάγκο του ως υπηρεσιακό προπονητή τον Τότη Φυλακούρη και με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στα επίσημα του γηπέδου, λίγο προτού αναλάβει το «τιμόνι»… Οι «πράσινοι» όχι μόνο κρατούν το μηδέν στα μετόπισθεν, αλλά καταφέρνουν με ένα σουτ… φωτοβολίδα του Λουκά Βύντρα στο 76ο λεπτό του αγώνα να προηγηθούν και εν τέλει να κερδίσουν την ομάδα από την Ανδαλουσία, με σκορ 1-0! Για την ιστορία πάντως, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού ηττήθηκαν στη ρεβάνς του «Σάντσεθ Πιθχουάν» με 2-0.

Η σύνθεση του ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας (56’ Άντριτς), Βύντρα,Μινχ, Γκονζάλες, Μπασινάς, Σκάτσελ (52’ Κωνσταντινίδης), Κωνσταντίνου (87’ Μάριτς).

2006-07: Μηδέν εις το πηλίκο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λανς, στις 22 Φεβρουαρίου του 2007, στο πλαίσιο των 32 του Κυπέλλου UEFA στο Ολυμπιακό στάδιο, μια μόλις εβδομάδα μετά το 3-1 στο «Φελίξ Μπολάρ». Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για τον κόσμο του «τριφυλλιού», καθώς πάνω από 50.000 κόσμου βρέθηκε στο γήπεδο. Αποδείχθηκε ωστόσο ανυπέρβλητο εμπόδιο, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση, καθώς ο αγώνας έληξε 0-0… Με την πλέον αξιοσημείωτη στιγμή να έρχεται στο 79’, με την αποβολή του Μόρις με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Γιάρα, κι ενώ προηγουμένως η ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ είχε μια καλή φάση με τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει!

Η σύνθεση του ΠΑΟ: Εμπέντε, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα (45’ Λεοντίου), Μπόβιο, Τζιόλης, Ίβανσιτς, Νίλσον, Νίνης (82’ Ρομέρο), Παπαδόπουλος (57’ Μάντζιος), Σαλπιγγίδης

2007-08: Στάθηκε άτυΧος!

Νέα ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό, την αμέσως επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στις 21 Φλεβάρη του 2008, αλλά αυτή την φορά πολύ πιο… οδυνηρή, αφού το 1-1 της Λεωφόρου με την Ρέιντζερς του κόστισε και το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου UEFA! Οι παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο κατέβηκαν με την ψυχολογία υπέρ τους, στη ρεβάνς του 0-0 στην Σκωτία, ενώ ο Γκούμας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 12’, δημιουργώντας προϋποθέσεις πρόκρισης και σκορπώντας… φρενίτιδα στις κερκίδες. Όμως, οι «τζερς» δεν είχαν διάθεση να τα παρατήσουν και τελικά… χτύπησαν με τον Νάτσο Νόβο, στο 81ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και περνώντας αυτοί στην επόμενη φάση…

Η σύνθεση του ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Μάτος, Καραγκούνης, Τζιόλης (83’ Γκονζάλες), Ίβανσιτς, Νίλσον (86’ Παπαδόπουλος), Ποστίγκα (63’ Εντόι), Σαλπιγγίδης.

2009-10: Ηεξαίρεσητουκανόνα…

Η πρώτη και… μοναδική ήττα του Παναθηναϊκού -στο θέμα που αναλύουμε- καταγράφεται στις 11 Μαρτίου του 2010, από την Σταντάρ Λιέγης με 1-3, στο ΟΑΚΑ στην προκειμένη περίπτωση, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League. Εκεί όπου ο Βίτσελ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά στο 8’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 0-2, για να μειώσει με κεφαλιά ο Βύντρα στο 48ο λεπτό και να έρθει ο Ντε Καμάργκο στο 74’ για να διαμορφώσει το τελικό 1-3… Μάλιστα, το «τριφύλλι» τελείωσε με 10 παίκτες, αφού στο 89’ ο Σιμάο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τόμσον, ενώ στη ρεβάνς ηττήθηκε και στο Βέλγιο με 1-0!

Η σύνθεση του ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Βύντρα, Νίνης (45’Καραγκούνης), Λέτο (45’ Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Ρουκάβινα (71’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

2011-12: Ανατροπή… γοήτρου

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 25 Αυγούστου του 2011 στο Ολυμπιακό στάδιο, στον επαναληπτικό στα πλέι οφ του Europa League -κι ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 3-0 υπέρ των Ισραηλινών- που έληξε υπέρ του με 2-1… Η Μακάμπι προηγήθηκε με τον Μεντούνγιανιν στο 61’ ωστόσο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν αρχικά δέκα λεπτά αργότερα, χάρη στην κεφαλιά του Μπουμσόνγκ, ενώ οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα ολοκλήρωσαν την ανατροπή με το γκολ του Τοτσέ στο 79ο λεπτό! Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κονάτε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 72ο λεπτό.

Η σύνθεση του ΠΑΟ: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (67’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Νίνης (66’ Κλέιτον), Λέτο, Ζέκα, Κατσουράνης, Τοτσέ, Κουίνσι».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News