Τα έξι μηνύματα του Αλαφούζου

Τα έξι μηνύματα του Αλαφούζου

Αρκετά νέα στοιχεία προέκυψαν από τη χθεσινή γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. To φιλόδοξο εγχείρημα της Συμμαχίας δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού ακόμη και στις ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, όπου μπορούν να έχουν άμεση πληροφόρηση για την ομάδα και την ΠΑΕ, κάθε φορά δίνουν το παρών και λιγότερα άτομα. Χθες ήταν μόλις 27-28, καθώς αρκετοί επέλεξαν να πάνε στο κλειστό της Κυψέλης και να ενισχύσουν την ομάδα βόλλεϊ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό!

2. Στο θέμα του γηπέδου ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός στο τέλος θα τα πάρει τα χρήματα της Περιφέρειας για την ανακαίνιση του γηπέδου (7 εκατ. ευρώ), ενώ προανήγγειλε την κατάθεση ένστασης στην ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου, εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Δηλαδή μπλόκο των χρημάτων…

3. Μετοχικά για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι μέρος των μετοχών της ΠΑΕ το έχει η εταιρεία Sportivo (δικών του συμφερόντων στην Κύπρο), αλλά επισήμανε ότι αυτό θα μεταφερθεί στη Παναθηναϊκή Συμμαχία! Μάλιστα τόνισε ότι το ποσοστό της Συμμαχίας και της Sportivo αγγίζουν το 85%, οπότε το υπόλοιπο 10% είναι στον Ερασιτέχνη ενώ στο 5% έχει πέσει το ποσοστό των υπόλοιπων μετόχων.

4. Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να στηριχτεί σε “δικά” του παιδιά και να μην βασιστεί σε “τελειωμένους” ξένους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

5. Ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας του, έχουν μπει στην ΠΑΕ 15 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίζουμε τα χρήματα της Συμμαχίας για τρεις συνεχόμενες σεζόν: 2012-13:2.325.608 ευρώ, 2013-14: 2.508.836 και 2014-15: 2.667.451. Σύνολο: 7.573.895.
Τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ, προέρχονται από το ομολογιακό δάνειο (5 εκατ. ευρώ) και προφανώς το 1,5 εκτ. ευρώ από την offshore εταιρεία Sportivo!

6. Τέλος ο Γιάννης Αλαφούζος κόντρα στις φήμες και στις διαρροές τόνισε ότι δεν υπάρχουν επιφανείς Παναθηναϊκοί, που θέλουν να βοηθήσουν την ΠΑΕ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News