Το μήνυμα Κόντη πριν από τη μάχη με τη Φέγενορντ - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
Ο Χρήστος Κόντης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Φέγενορντ – Παναθηναϊκός, τονίζοντας τη σημασία της συγκέντρωσης, της ψυχολογίας και της πίστης στη «βαριά ευρωπαϊκή φανέλα» του συλλόγου.
Ο Χρήστος Κόντης παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Φέγενορντ, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της ομάδας στη League Phase του Europa League. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη σημασία των πρώτων λεπτών, υπογραμμίζοντας πως η σωστή διαχείριση της πίεσης είναι καθοριστική απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
«Έχουμε αντίπαλο μία πολύ καλή ομάδα. Επειδή έχουν κάνει κακό ξεκίνημα σκέφτονται σίγουρα το αυριανό ματς, παρ’ ότι έχουν ντέρμπι το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είδαμε τι πάθαμε μ’ ένα κακό 15λεπτο κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, συμπαγείς και να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο όταν μας δίνεται η δυνατότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο πλάνο και τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, ο Κόντης ξεκαθάρισε πως το «τριφύλλι» δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του: «Πάντα στον τρόπο που παίζεις προσαρμόζεις και κάποια στοιχεία στον τρόπο του αντιπάλου. Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Είμαστε φύσει επιθετική ομάδα. Θα πρέπει να προσέξουμε κάποια καλά σημεία του αντιπάλου. Είναι κάποια στοιχεία που τα έχουμε δει, τα έχουμε αναλύσει. Οι παίκτες θα ξέρουν αύριο ακριβώς το πλάνο και τι πρέπει να κάνουν».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο ψυχολογικό κομμάτι, εξηγώντας ότι η ευρωπαϊκή ταυτότητα του συλλόγου είναι αυτή που συχνά κάνει τη διαφορά: «Δεν έχει να κάνει με το πλάνο, αλλά με το πόσο το θέλουν οι παίκτες. Αυτά τα παιχνίδια για τους παίκτες είναι κάτι παραπάνω από απλή προβολή. Το DNA του Παναθηναϊκού κάνει τους παίκτες να μεταμορφώνονται. Να κάνουν αυτό που πρέπει για να έχουμε ένα καλό πρόσωπο και αν είμαστε συγκεντρωμένοι όχι για 90, αλλά για 95 λεπτά θα τα καταφέρουμε».
Για το πώς σκοπεύει να προσεγγίσει το ξεκίνημα του αγώνα, ο Κόντης επεσήμανε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να «διαβάσει» τον ρυθμό των Ολλανδών: «Κάποιες φορές ένα γρήγορο γκολ μπορεί να φανεί ανασταλτικός παράγοντας. Μην με θεωρήσετε τρελό. Γιατί η ομάδα, όταν σκοράρει, νιώθει ότι “α τώρα βάλαμε ένα γκολ, τώρα πρέπει να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα”. Εγώ θέλω να σκοράρουμε και από το 1ο λεπτό αν τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι σαν ομάδα το πλάνο αύριο στα πρώτα λεπτά θα πρέπει να είναι συγκρατημένο. Θα πρέπει να καταλάβουμε την επιθετικότητα του αντιπάλου. Όταν μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα και να σπάσουμε τον ρυθμό, θα πρέπει να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να ψάξουμε τις στιγμές μας».
Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει, τόνισε: «Να βάλουμε μία ομάδα που θα μπορεί να υποστηρίξει το πλάνο και να κερδίσει. Όποιος και να μπει αύριο θεωρώ θα τα πάει καλά. Σε όσα παιχνίδια έχουμε παίξει ως τώρα, έχουν δώσει ότι μπορούν. Αύριο θα επιλέξουμε την ενδεκάδα και ελπίζω σε όσους παίκτες καταλήξουμε να μας φέρουν τη νίκη».
Ο Κόντης στάθηκε επίσης στα αμυντικά ζητήματα της ομάδας, εξηγώντας πως τα λάθη που έχουν στοιχίσει δεν είναι θέμα τακτικής αλλά συγκυριών: «Είναι σημαντικό ότι έχουμε περιορίσει τις ευκαιρίες του αντιπάλου. Όταν κρατάς την μπάλα δεν τον αφήνεις να πλησιάσει εύκολα στην περιοχή σου. Κάποια από τα γκολ που δεχόμαστε είναι αποτέλεσμα ατομικού λάθους και όχι συνολικής λειτουργίας. Αυτό βελτιώνεται μόνο κάνοντας νίκες και clean sheets. Όταν η άμυνα και ο τερματοφύλακας κρατάνε το μηδέν, δίνουν απίστευτη αυτοπεποίθηση στους μεσοεπιθετικούς κι εκείνοι έχουν άλλον αέρα».
Κλείνοντας, ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε πως το ολλανδικό πρωτάθλημα μπορεί να είναι πιο «ανοιχτό» σε ρυθμό, αλλά όχι ανώτερο από το ελληνικό: «Δεν θεωρώ πως το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το ελληνικό. Απλά είναι πιο επιθετικό. Παίζουν πιο ανοιχτά και δεν τους ενδιαφέρουν πολύ οι άμυνες. Κάτι που δεν γίνεται σε μας. Οι κορυφαίες ομάδες έχουν περίσσιο ταλέντο, νέους παίκτες, άρα και πολλή ενέργεια».
Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News