"Να κάνω τα αστέρια του Παναθηναϊκού εφτά"

"Να κάνω τα αστέρια του Παναθηναϊκού εφτά"

Ο Εϊ Τζέι Σλότερ μίλησε για την τεράστια αλλαγή στην καριέρα του, τονίζοντας πως θέλει να… ράψει το έβδομο αστέρι στην πράσινη φανέλα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sportit:

-ΈιΤζέι συγχαρητήρια για τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του Τοπ-16 με τη Μακάμπι. Που κρίθηκε το παιχνίδι και τι περιμένεις ενόψει της συνέχειας;
«Δεν ξεκινήσαμε καλά στο ματς και επιτρέψαμε στην Μακάμπι να χτίσει μια διαφορά. Μπορέσαμε, όμως, μέσω από την άμυνα να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε δυνατή άμυνα και μέσω αυτής αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και βάλαμε τα σουτ που έπρεπε για να ξεκινήσουμε με νίκη στο Τοπ-16.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε παιχνίδι θα είναι μια δυνατή πρόκληση για μας. Θα πρέπει να βγαίνουμε στο παρκέ και να παλεύουμε μέχρι το τελευταία δεκάλεπτο. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κάθε βράδυ, κάθε αγώνας θα είναι μια μικρή… μάχη.
Θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς για να βάλω κάποιον διαφορετικό στόχο, από αυτόν που υπάρχει τώρα στο μυαλό μου. Σε κάθε παιχνίδι να προσπαθώ 100% για τη νίκη, γνωρίζοντας ότι έχω να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους»
Πόσο έχει βοηθήσει η επιστροφή του ΝτεΜάρκους Νέλσον στην αγωνιστική δράση;
«Είναι πολύ σημαντικό, ο ΝτεΜάρκους είναι πολύτιμη μονάδα και μεγάλη βοήθεια για την ομάδα ειδικά στην θέση του πλέι μέικερ. Μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι, αλλά και να βάλει κρίσιμα σουτ. Με την παρουσία οι ποιοτικές λύσεις στα γκαρντ αλλά και γενικά στην ομάδα αυξήθηκαν, καθώς μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πλέις. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε πίσω».
-Τι σημαίνει για σένα η μετάβαση από το γαλλικό πρωτάθλημα και την Σαλόν στο υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα;
«Το να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικό. Αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη να παίξει σε μια ομάδα, που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και βρίσκεται στην κορυφή, πάντα σε υψηλό κι ανταγωνιστικό επίπεδο. Το να παίζεις μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς είναι πραγματικά φανταστικό και σα κάνουν να θες να… δώσεις τα πάντα για αυτούς. Το ότι βρίσκομαι φέτος στον Παναθηναϊκό αποτελεί για μένα μια ευκαιρία ζωής κι είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να την αξιοποιήσω. Είμαι μέλος του κλαμπ με τα έξι αστέρια στην φανέλα του… Αυτό που θέλω είναι να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης ομάδας και να κάνω τα αστέρια εφτά!»
-Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου στα νέα δεδομένα;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ. Για την ακρίβεια δεν ένιωσα αυτή την περίοδο της λεγόμενης… προσαρμογής, τόσο στην ομάδα, όσο και στην προσωπική μου ζωή. Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός λειτουργεί άψογα κι όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν σε ότι χρειαστώ. Από την άλλη, η ζωή στην Ελλάδα είναι υπέροχη. Όλοι οι άνθρωποι μιλούν Αγγλικά και συμπεριφέρονται πολύ φιλικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο να έχουμε άμεση επικοινωνία. Αυτό με κάνει να νιώθω άνετα και φυσικά με βοήθησε στο να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα.
Μου αρέσει να πηγαίνω στην Κηφισιά και στο κέντρο, όπου όλοι είναι πρόσχαροι και με κάνουν να αισθάνομαι οικεία. Αλλά και στην περιοχή που μένω είναι πολύ όμορφα. Η Αθήνα είναι μια εξαιρετική πόλη που σου προσφέρει όλες αυτές τις επιλογές μιας μεγαλούπολης, ένας, πραγματικά, πολύ καλός τόπος για να ζήσεις, και ειλικρινά απολαμβάνω την ζωή μου εδώ»
-Συνηθίζεις να… παίρνεις τα κρίσιμα σουτ, αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι σου;
«Οι συμπαίκτες μου κι ο προπονητής μου πιστεύουν σε μένα και φροντίζουν να με έχουν σε θέση ώστε να πάρω τα κρίσιμα σουτ με καλές προϋποθέσεις. Αυτή είναι η δουλειά μου κι αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα μέσα στο παιχνίδι. Το να είμαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας και να αγωνίζομαι στην Ευρωλίγκα είναι για μένα κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι είχα βιώσει στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Σαν πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτό το επίπεδο έχω διαπιστώσει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λατρεύω να παίζω μπάσκετ κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πλέον βρισκόμαστε στο Τοπ-16 και περιμένω όλα τα παιχνίδια να είναι δύσκολα κόντρα σε σκληρές και καλές ομάδες. Είμαστε στο πιο υψηλό επίπεδο και προσπαθώ, μέσα από την καθημερινή προπόνηση να είμαι όσο μπορώ καλύτερα προετοιμασμένος για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις. Με βοηθούν πολύ τα πιο έμπειρα παιδιά, που με συμβουλεύουν να συνεχίσω να προσπαθώ γιατί αυτό χρειάζεται η Ευρωλίγκα. Δουλειά και βελτίωση».
-Σε προσωπικό επίπεδο, ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να κατακτήσουμε με την ομάδα μου ακόμα περισσότερες νίκες για να προκριθούμε από το Τοπ-16 και να φτάσουμε μέχρι τα πλέι οφς.
Εύχομαι, εγώ κι οι συμπαίκτες μου να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε δυνατοί για την δύσκολη συνέχεια. Το ίδιο και για τους φιλάθλους μας. Οι στόχοι μου ταυτίζονται με τις επιδιώξεις της ομάδας μου».
-Πως βλέπεις τον Έι Τζέι στο τέλος της φετινής σεζόν;
«Ειλικρινά δεν ξέρω. Θέλω να με αναγνωρίζουν σαν «νικητή»! Σαν έναν τύπο που παλεύει σκληρά και δυνατά κάθε βράδυ».
-Κλείνοντας, τι δώρο θα ήθελες για το 2015;
«Απλά… αγάπη και στήριξη για μένα και την οικογένεια μου. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα»!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News