Προανήγγειλε αλλαγές ο Μπερτομέου

Προανήγγειλε αλλαγές ο Μπερτομέου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, προανήγγειλε την κατάργηση του προκριματικού γύρου και εξήγησε τους λόγους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Ούνικς Καζάν ήταν η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην Euroleague μέσω προκριματικού γύρου αφού η συγκεκριμένη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης καταργείται.

Το επιβεβαίωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο Τελ Αβίβ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroleague ανέλυσε τα δεδομένα και μίλησε για τις δυσκολίες των προκριματικών.

“Ο προκριματικός γύρος καταργείται από την επόμενη σεζόν. Δεν βλέπουμε κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, πριν από την έναρξη της regular season. Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κατανείμουμε τη θέση που εξασφαλίζουν οι προκριματικοί γύροι σε μια σταθερή λίγκα. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όσον αφορά το καλεντάρι και τη διεξαγωγή αγώνων σε διαθέσιμες ημερομηνίες.

Υποχρεώνουμε τις ομάδες να δίνουν αγώνες τον Σεπτέμβριο, σε μια εποχή που δεν είναι ακόμα έτοιμες! Οι σύλλογοι διεκδικούσαν μια θέση στη διοργάνωση, κάνοντας μόλις μια εβδομάδα προπονήσεις. Θεωρούμε πως αυτό δεν είναι καλό και αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Επομένως, η περσινή χρονιά ήταν η τελευταία που διεξήχθη προκριματικός γύρος”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News