Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Αναστασίου

Ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Αναστασίου

Η ευχή για τον Παναθηναϊκό να έχει αυτά τα παιδιά στο ρόστερ του και η «κατάρα» της επιλογής ενός εκ των δύο για την ενδεκάδα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Νίκος Καρέλης βρίσκεται ακόμη στην πρώτη θέση των σκόρερ του Παναθηναϊκού. Παρότι αυτό δεν είναι το δυνατό του σημείο. Κάνει διάφορα στο γήπεδο, στοιχεία που είναι απαραίτητα σε έναν επιθετικό του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Απ’ την άλλη, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Παιδί με ποιότητα που σπανίζει. Έλληνας που ξέρει άριστα τα βασικά του αθλήματος και των θέσεων στις οποίες παίζει. Ειδικά στο ματς με τον Εργοτέλη, μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας. Στο πρώτο γκολ που σημειώνει, όσο απλό κι αν φαίνεται, η κίνηση που κάνει γυρίζοντας το κορμί του για να σουτάρει με τη μία, είναι σπάνιο φαινόμενο για οποιονδήποτε Έλληνα επιθετικό και ειδικά αυτής της ηλικίας.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν, είναι ένα. Ποιος είναι περισσότερο πολύτιμος για την ενδεκάδα; Απ’ τη στιγμή που η μία θέση είναι καπαρωμένη (δικαίως φυσικά) απ’ τον Μάρκους Μπεργκ, αναγκαστικά ο ένας θα είναι βασικός και ο άλλος στον πάγκο. Η επιλογή ανήκει στον Αναστασίου. Η γνώμη του καθενός μπορεί να διαφέρει. Εμείς απλά θα παραθέσουμε τα θετικά και τα αρνητικά.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

+Ποδοσφαιριστής με απίστευτες δυνάμεις. Ασταμάτητο τρέξιμο, πρέσινγκ στην άμυνα των αντιπάλων που δίνει αυτόματα πλεονέκτημα. Ιδανικός στις μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα και το αντίθετο (το περιβόητο transition) δυνατός και γρήγορος. Η παρουσία του βοηθά τον Μπεργκ να βρει χώρους, καθώς μοιράζεται το… ξύλο μαζί του. Ικανότατος στις ασίστ και δεν είναι τυχαίο πως μετρά αρκετές απ’ τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Ένα… πιτμπουλ στην «μηχανή» του Παναθηναϊκού.

-Δυσκολεύεται τρομερά στο σκοράρισμα. Αχίλλειος πτέρνα, παρά τα τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι τώρα. Χάνει ευκαιρίες που στα μάτια πολλών δεν χάνονται. Στην τελική προσπάθεια πάντα μα πάντα δείχνει να μην έχει καθαρό μυαλό. Επίσης, σε αρκετές φάσεις θα μπορούσε να είναι πιο απλός.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

+Απίστευτη ποδοσφαιρική ποιότητα. Στέλνει την μπάλα προς την εστία με χαρακτηριστική ευκολία. «Εκτελεί» γρήγορα και καλά, διαθέτει ντρίπλα και ταχύτητα που του δίνει πλεονέκτημα. Παίζει την μπάλα με τη μία με χαρακτηριστική ευκολία. Μαζί με τον Μπεργκ και τον Πέτριτς, ίσως ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο ως περιφερειακός όσο και ως εξτρέμ, καθώς η ταχύτητα και η ποιότητά του, του δίνουν την δυνατότητα να βγει στα άκρα για να φτιάξει παιχνίδι.

-Παίκτης ψυχολογίας. Αν τον πάρει από κάτω, δύσκολα επανέρχεται. Σε αρκετά σημεία του αγώνα μοιάζει να χάνεται. Δεν «γεμίζει» την περιοχή, με αποτέλεσμα να μένει ο Μπεργκ να παλεύει μόνος με τα… αντίπαλα θηρία, καθώς είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός περιφερειακά και εκτός περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που διαθέτει αυτά τα παιδιά στο ρόστερ του. Αν ο ένας είχε τα στοιχεία που έχει ο άλλος, τότε θα είχαμε τον τέλειο επιθετικό που πιθανότατα, όμως, δεν θα αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Ο ένας συμπληρώνει ιδανικά τον άλλο και δίνουν το δικαίωμα στον Αναστασίου να έχει ευχάριστο πονοκέφαλο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News