Αυτός είναι ο Μιχάλης Λούντζης!

Αυτός είναι ο Μιχάλης Λούντζης!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος παρουσιάζει τον Μιχάλη Λούντζη που έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16,5 χρονών και ήρθε να γίνει η μεγαλύτερη απόδειξη της «αλήθειας» που είπε το καλοκαίρι ο «εξάστερος» στον κόσμο του.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Σλότερ είχε πρόβλημα με το χέρι του. Ο Παππάς «χτυπήθηκε» από ίωση. Και οι δύο δεν βρίσκονταν στην αποστολή του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανελευσινιακό. Ενόχλησε; Το αντίθετο. Οι συγκεκριμένες απουσίες βγήκαν σε… καλό. «Τόπος στα – ελληνικά – νιάτα», φωνάζουν από το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Καλώς τα (τα νιάτα). Και Χαραλαμπόπουλος (γεννηθείς το ’97) και Παπαγιάννης (γεννηθείς το ’97) και Λούντζης (γεννηθείς το ’98). Λούντζης είπατε; Σαν να μην το έχει ξανά ακούσει ο περισσότερος κόσμος το όνομα αυτού του πιτσιρικά. Για πάμε να δούμε από πού… κρατάει η σκούφια του και τι λέει η… πιάτσα.

Ο Μιχάλης Λούντζης γεννήθηκε πριν από μόλις 16,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 4 Αυγούστου 1998, με τον Παναθηναϊκό να τον αποκτά το περασμένο καλοκαίρι από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει τον Χρήστο Μυριούνη πριν από 25 χρόνια. Ο Λούντζης είναι αρχηγός στην Εθνική Παίδων και τώρα ετοιμάζεται για την Εφήβων. Έχει ύψος 1.95 μ., είναι πλέι μέικερ και πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως «νέο Διαμαντίδη» από τον καιρό κιόλας που έπαιζε στον Κρόνο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο νεαρός είχε λάβει μέρος στο «Jordan Classic Brand».

Άνθρωποι του μπάσκετ μιλούν για τον καλύτερο «98αρη» αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και για τον καλύτερο πλέι μέικερ της νέας γενιάς μαζί με τον Δημήτρη Μωραϊτη του Πανιωνίου (γεννημένος το 1999), γιο του Κώστα Μωραϊτη που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη. Ο Λούντζης βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, χωρίς να αγωνιστεί, αλλά η ευκαιρία του ήρθε στο παιχνίδι κόντρα στον Πανελευσινιακό. 7:41 λεπτά συμμετοχές αρκούσαν για να παρουσιάσει ορισμένα από τα καλά του στοιχεία. Μοίρασα της μπάλας, «διάβασμα» του παιχνιδιού και μπασκετικό… θράσος, από ένα παιδί που έπαιξε εναντίον αντρών.

Οι εξαγγελίες που βγαίνουν αληθινές

Αυτό λέει το… report για τον Λούντζη. Όπως επίσης λέει πως στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο. Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν τονίσει σε όλους τους τόνους πως το μέλλον της ομάδας θέλουν να είναι ελληνικό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμφισβητήθηκε για κινήσεις που έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Προσπάθησε να πείσει ένα κοινό που έχει μάθει στους τίτλους, τις μεγάλες νίκες και τις συνεχόμενες επιτυχίες. Μοιάζει να τα καταφέρνει.

Βοήθησε σε αυτό εκείνη η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της σεζόν. Επανέφερε την πίστη, έδωσε χρόνο, σκόρπισε αισιοδοξία. Βήμα – βήμα πλέον μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Από τη μία την διατήρηση μιας ομάδας που στην Ευρωλίγκα «χτυπάει» την οχτάδα (κι αν πάρει πλεονέκτημα έδρας θα έρθει κοντά το φάιναλ φορ) και απ’ την άλλη το μεγάλωμα μέσα στο αντρικό τμήμα μιας «δεύτερης» ομάδας, που μοιάζει με… θυγατρική. Μιας ομάδας που στα 16,5 της θα μάθει να παίζει κόντρα στον Πανελευσινιακό, στα 17,5 θα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και στα 18,5 θα «χτυπάει» το ευρωπαϊκό…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News