Η ώρα της δίκης Μαρινάκη-Θεοδωρίδη

Η ώρα της δίκης Μαρινάκη-Θεοδωρίδη

Στο Εφετείο Αθηνών δικάζονται την Τετάρτη 14/1 οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης, με αφορμή την είσοδό τους στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Τρίπολης τον Μάιο του 2013.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο β’ αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, είχαν δικαστεί στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων. Συγκεκριμένα, οι δύο παράγοντες κατηγορήθηκαν ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης, με την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα.

Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Σάββας Θεοδωρίδης, αθωώθηκαν τελικά από το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου 2014, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Ζημιανίτης, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παραπέμποντας την υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου και σε δεύτερο βαθμό.

Όπως προαναφέραμε, η εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου.

Η υπόθεση έχει το νούμερο 15 στο πινάκιο, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παρέλθει το ωράριο και να δοθεί αναβολή.

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί: Ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, Σταύρος Τριτσώνης, Σταύρος Μάνταλος και Αντώνης Καρατζίκας, δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στον χώρο των αποδυτηρίων και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Γιώργος Βούλγαρης, του οποίου την είσοδο στα αποδυτήρια είχε απαγορέψει η ΕΠΟ.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων, σε πρώτο βαθμό είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων και επικεφαλής ασφαλείας του τελικού, Θανάσης Μπουτζιώλης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News