Η κρυφή επιθυμία της διοίκησης για Μπεργκ

Η κρυφή επιθυμία της διοίκησης για Μπεργκ

Αν υπάρχει κάτι κοινό ως επιθυμία του Παναθηναϊκού και του Μπεργκ, είναι η διάθεση να εξαντληθεί το νέο συμβόλαιο. Μόνο που στο Τριφύλλι υπάρχει και μια άλλη κρυφή επιθυμία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Πράσινη οικογένεια» έγραψε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Μάρκους Μπεργκ, υποδεχόμενη την είδηση της υπογραφής νέου συμβολαίου του Σουηδού άσου στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι ένα από τα πλέον βασικά στοιχεία για την παραμονή του βασιλιά Μάρκους στο Τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Αν υπάρχει κάτι κοινό πλέον ως επιθυμία του Παναθηναϊκού και του Μπεργκ αυτό είναι η διάθεση να εξαντληθεί το νέο συμβόλαιο. Μόνο που στο Τριφύλλι υπάρχει και μια άλλη κρυφή επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας και δεν είναι άλλη από την πρόθεση να μείνει για πάντα στην ομάδα ο Σουηδός! Και αυτό γιατί πέραν των αναμφισβήτητων μεγάλων ποδοσφαιρικών ικανοτήτων του κορυφαίου επιθετικού, στη διοίκηση του Παναθηναϊκού εκτιμούν απεριόριστα το χαρακτήρα του Μπεργκ. «Είναι παιδί μάλαμα, το ιδανικό πρότυπο για όλους τους νεαρούς παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Μακάρι να είχαμε άλλους τρεις Μπεργκ», λένε χαρακτηριστικά.

Αποτυπώθηκε η εκτίμηση των Πρασίνων στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ. Ένα συμβόλαιο που πέρα από την επέκταση κατά ένα χρόνο της λήξης του συγκριτικά με το παλιό –πλέον- (Ιούνιος του 2018, αντί για Ιούνιο του 2017), περιλαμβάνει πολλά σημαντικά στοιχεία. Ιδίως ως προς το οικονομικό σκέλος.

Ο Μπεργκ υπέγραψε συμβόλαιο με κλιμακωτές απολαβές. Μάλιστα ισχύει η αναπροσαρμογή απολαβών από την τρέχουσα περίοδο, όπου όπως ανέφεραν οι Σουηδοί δημοσιογράφοι πλέον η αμοιβή του εκτοξεύθηκε στα 600.000 ευρώ «καθαρά». Κάθε χρόνο θα ανεβαίνει κατά περίπου 100.000 ευρώ η ετήσια αποζημίωσή του, φτάνοντας τη σεζόν 2017-18 περί τα 900.000 ευρώ «καθαρά». Και όλα αυτά ενώ με το προηγούμενο συμβόλαιο εισέπραττε 450.000 ευρώ ετησίως! Αν προσθέσουμε την εφορία, τότε γίνεται κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα του. Μην ξεχνάμε ότι το φετινό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι μόνον αυτά. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται ουκ ολίγα μπόνους στόχων. Το μεγαλύτερο σε ύψος μπόνους αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ κατάτι μικρότερο είναι αυτό της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League. Υπάρχουν μικρότερα μπόνους για κατάκτηση του Κυπέλλου και συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Από εκεί και πέρα παρότι έγινε πολλή κουβέντα για ρήτρα αποδέσμευσης και απορρόφηση του ποσοστού 15% που κατέχει ο παίκτης σε περίπτωση μεταπώλησης του, τελικώς δεν συνέβη τίποτα από τα δύο. Ούτε ρήτρα υπάρχει, ούτε αλλαγή στα ποσοστά μεταπώλησης σημειώθηκαν (55% ο Παναθηναϊκός, 30% το Αμβούργο, 15% ο Μπεργκ).

Ο Μπεργκ περνάει υπέροχα στη χώρα μας αφού πέραν της προσωπικής ικανοποίησης για την αναγέννησή του στον Παναθηναϊκό, βλέπει και την οικογένειά του ευτυχισμένη. Η σύζυγός του Ζοζεφίν θέλει να αγοράσουν σπίτι στη χώρα μας ενώ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών που δεν επιθυμεί να χάσει. Για να τεθεί θέμα φυγής του από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να φτάσει στα χέρια του μια πρόταση από καλή ομάδα πρωταθλήματος πρώτης ταχύτητας και βέβαια να ικανοποιεί οικονομικά και τους Πράσινους.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Μπεργκ απολαμβάνει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο απ’ το να οδηγήσει το Τριφύλλι σε τίτλους. Το έπραξε πέρυσι με το Κύπελλο, ελπίζει να το επαναλάβει φέτος και να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. «Τρέφεται» από αυτούς, όπως συνηθίζει να λέει.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News