Ο Μπατίστα μαθαίνει ελληνικά! (vid)

Ο Μπατίστα μαθαίνει ελληνικά! (vid)

Ο Αντώνης Φώτσης αποφάσισε να μάθει ελληνικά στον Εστέμπαν Μπατίστα, διδάσκοντάς του τις φράσεις που θα του χρειαστούν περισσότερο στο διάστημα που θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Με δεδομένο ότι μετράει περίπου έξι μήνες στη χώρα μας, ο Εστέμπαν Μπατίστα θέλει να μάθει τη γλώσσα. Έτσι, για να συνεννοείται και να μπορεί να μιλήσει στην καθημερινότητά του.

Το έργο του είναι μεν δύσκολο, αλλά έχει στο πλευρό του τον Αντώνη Φώτση. Ο “Μπάτμαν” ανέλαβε χρέη… δασκάλου και δίνοντας συνέχεια στο “Language School” της Euroleague προσπαθεί να μυήσει τον Ουρουγουανό σέντερ στα μυστικά της ελληνικής γλώσσας.

Το πρώτο πράγμα που θέλησε να του μάθε είναι να χαιρετάει τον κόσμο. Του ζητάει να πει “γεια σου” προκειμένου να δείχνει ευγενικός στον κόσμο, ώστε αμέσως μετά να πηγαίνει στα πιο πρακτικά ζητήματα. Όπως του τι κάνει για να ζήσει. “Παίζω στον Παναθηναϊκό” λέει σε ελληνικά με… ισπανικό accent ο Εστέμπαν Μπατίστα, προκαλώντας τα γέλια του Αντώνη Φώτση. Και δικαιολογημένα.

Σκεφτείτε εικόνα: να βρίσκεται έξω, να θέλει να γνωρίσει μία κοπέλα και να μην μπορεί να της πιάσει την κουβέντα. Υπάρχει και για αυτό λύση. “Μου αρέσεις” του μαθαίνει ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού, πριν σκεφτεί πως πρέπει να του διδάξει κάτι ακόμα. Όπως το να ζητάει τον λογαριασμό από τα εστιατόρια που πηγαίνει για φαγητό. Πρέπει να φροντίζει άλλωστε την κοπέλα του και να την βγάζει έξω για φαγητό. Κι έπειτα, ως σωστός τζέντλεμαν, να πληρώνει.

Κι αν δεν θυμάται τη φράση, ο Αντώνης Φώτσης έχει (πάλι) τη λύση. Ποια είναι αυτή; Η κατάλληλη χειρονομία για να… καταλάβει ο σερβιτόρος.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News