Αυτά αποφασίστηκαν στην "πράσινη" σύσκεψη

Αυτά αποφασίστηκαν στην "πράσινη" σύσκεψη

Ημέρα αποφάσεων ήταν η επομένη του σοκαριστικού όσο και οδυνηρού για τον Παναθηναϊκό αποκλεισμού. Οι βασικές κατευθύνσεις δόθηκαν στη σύσκεψη που προηγήθηκε των «σκληρών» ομιλιών του Γιάννη Αναστασίου και του Λεωνίδα Βόκολου στους ποδοσφαιριστές. Σύσκεψη υπό τον Γιάννη Αλαφούζο με τη συμμετοχή και του Τάκη Φύσσα εκτός των Βόκολου, Αναστασίου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Αλαφούζος ήταν αυτός που πήρε πρώτος το λόγο. Ζήτησε από τον Αναστασίου να του εξηγήσει τι πάει στραβά το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες. Υπογράμμισε ότι μια σειρά από αρνητικές συμπτώσεις μαζεύτηκαν και οδήγησαν αφενός στον αποκλεισμό από το Κύπελλο και αφετέρου στο εμφανές ντεφορμάρισμα της ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αναστασίου έκανε μεμονωμένη αναφορά στους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν το βασικό κορμό της ομάδας. Μέσω αυτής της αναφοράς θέλησε να τονίσει ακριβώς αυτή την αλληλουχία συγκυριών που δίνουν την εξήγηση για την εικόνα του Τριφυλλιού.

Ο Αναστασίου στάθηκε ιδιαίτερα στη λανθασμένη νοοτροπία των παικτών. Χώρισε ουσιαστικά σε δύο κατηγορίες τους παίκτες. Σε αυτούς που έχουν χάσει μια σειρά ευκαιριών χωρίς να «ματώσουν» τη φανέλα και σε αυτούς που δεν έχουν το ειδικό βάρος να «σηκώσουν» τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Χάιδεμα τέλος

Σε αυτό φάνηκε να υπάρχει απόλυτη συμφωνία στη σύσκεψη. Εξ ου και τα λόγια των Αναστασίου («δεν έχετε ψυχή, δεν έχετε πάθος, δεν έχετε κότσια») και Βόκολου («δεν έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει να παίζετε στον Παναθηναϊκό») προς τους ποδοσφαιριστές. Συζητήθηκαν οι τρόποι δράσης για να πάρουν άπαντες ξεκάθαρο μήνυμα πως η ανοχή τελείωσε. Η κλασική επιλογή του χρηματικού προστίμου απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, κρίνοντας όλοι ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα όπως έχει φανεί στο παρελθόν. Προτιμήθηκε να μιλήσει ο Βόκολος εκ μέρους της διοίκησης που έχει και καθημερινή επαφή με τους παίκτες και να τους μεταφέρει τον πυρήνα των αποφάσεων της σύσκεψης. Ποιος είναι αυτός ο πυρήνας;

Το χάιδεμα τελείωσε. Καλά τα «μπράβο», καλά τα «δεν πειράζει», καλά και τα συμβόλαια επιβράβευσης με αύξηση απολαβών, αλλά εδώ μπαίνει όχι απλά φρένο αλλά χειρόφρενο. Στον Παναθηναϊκό αποφασίστηκε ότι πλέον πρέπει οι ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα της ομάδας. Αυτό ισχύει για όλους; Όχι. Ισχύει για όσους δεν θα βρίσκονται ήδη στη «μαύρη λίστα» του Αναστασίου. Για να μην προστεθούν και άλλοι σε αυτή τη λίστα θα πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν και μπορούν να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Και αυτό σημαίνει ότι οφείλουν άπαντες να βελτιώσουν την ατομική εικόνα τους για να συμπαρασύρουν τη συνολική εικόνα και να φτάσει το Τριφύλλι στο τέλος της σεζόν έχοντας τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δηλαδή να διεκδικήσει έως το τέλος τον τίτλο και εφόσον δεν γίνει το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, να έρθει τουλάχιστον η δεύτερη θέση μέσω της οποίας θα παίξει η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκπλήξεις στις αποχωρήσεις

Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Πλατανιά θα φανεί ποιοι δεν υπολογίζονται. Σε αυτούς θα γίνει ξεχωριστή ενημέρωση από τον Βόκολο προκειμένου να κατανοήσουν ότι για να ξαναμπούν στα πλάνα της ομάδας θα πρέπει να «φτύσουν αίμα» στις προπονήσεις για να αποδείξουν ότι αξίζουν ακόμα μίας ευκαιρίας. Ειδάλλως εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, θα ειδοποιηθούν ότι αποτελούν ξένο σώμα για την ομάδα και θα πρέπει το καλοκαίρι να βρουν πού θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

Συμβόλαια δεν θα λυθούν τώρα. Άλλωστε είμαστε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Θα γίνει, όμως, το καλοκαίρι. Και θα υπάρξουν εκπλήξεις. Πέραν των δεδομένων που θεωρούνται οι Μπούι, Μπερίσα, ο δανεισμός των οποίων ολοκληρώνεται και των Μπαϊράμι, Σπυρόπουλου που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα «θέλω» του Παναθηναϊκού θεωρείται πλέον επισφαλής η θέση των Μέντες, Πράνιτς, Κουτρουμπή. Δυσαρέσκεια υπάρχει και για άλλους παίκτες ακόμα και για κάποιους που προ ημερών υπέγραψαν νέο συμβόλαιο. Και βέβαια στον αέρα είναι οι περιπτώσεις των Σίλντενφελντ, Κοτσόλη που δεν θα έχουν συμβόλαιο με τους Πράσινους το καλοκαίρι.

Κολόνα ο Αναστασίου

Πολλοί έβαλαν στο στόχαστρο τον Αναστασίου. Όχι, όμως, και η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Για τον Αλαφούζο δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή και μάλιστα δεν αλλάζει ούτε εκατοστό από τον προγραμματισμό των κινήσεων σχετικά με τον Έλληνα τεχνικό. Όπερ σημαίνει ότι θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο παρότι το τρέχον εκπνέει τον Ιούνιο του 2016. Σε κάθε περίπτωση ο Αλαφούζος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι «θεωρώ ότι το πλάνο μας πρέπει να συνεχιστεί και αυτό θα γίνει με τον άνθρωπο που έχει καταφέρει τόσα πολλά ήδη, τον Γιάννη Αναστασίου».

Γκαλίτσιος και άλλοι δύο

Παράλληλα στη σύσκεψη της Παρασκευής έγινε σαφές ότι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας προχωράει. Ενημερώθηκε ο Αναστασίου για τη συμφωνία με τον Χάρη Μαυρία για δανεισμό έως το καλοκαίρι αλλά και για τις κινήσεις που γίνονται από εκεί και πέρα. Δηλαδή για τις επαφές με τον Γιώργο Γκαλίτσιο, για τον οποίο ειπώθηκε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα αναμένεται η τελική εξέλιξη, για την ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού χαφ επιπέδου… Μπεργκ, για έναν κεντρικό αμυντικό με εμπειρία και από εκεί και πέρα ανάλογα με την πορεία αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να προκύψουν και άλλες απαιτήσεις. Επισημάνθηκε δε ότι γίνονται προσπάθειες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφές προτού τελειώσει η φετινή σεζόν, όπως συνέβη δηλαδή με την περίπτωση του Νίκου Καλτσά.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News