Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Ώρα αλλαγών στην άμυνα...

Στην Ευρώπη δεν πας πουθενά χωρίς δυνατή οπισθοφυλακή. Οι αδυναμίες της άμυνας υποχρεώνουν τον Ντιέγκο Αλόνσο να σκέφτεται διαρκώς πως θα τις καλύψει ενόψει επίσκεψης στη Βουλγαρία: αυτό και όχι τόσο το πως ο Παναθηναϊκός θα σκοράρει, είναι η βασική προτεραιότητα του Ουρουγουανού, λέμε εμείς.

Αλόνσο: «Αυτό μου δίνει κάποια ηρεμία» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ Λάρνακας

Χτύπησε άσχημα στο ΟΑΚΑ ότι οι ταχύτατοι μεσοεπιθετικοί του αντιπάλου κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Ντραγκόφσκι δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο κόουτς ενόψει ρεβάνς είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται τι θα γίνει αν ο αντίπαλος βρει λίγο χώρο: όταν η άμυνα του τριφυλλιού ανεβαίνει, αρκεί ένα απλό γέμισμα για να τρομάξει.

Ειδικά όταν ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι αργός, ο Τιν Γεντβάι έχει δείξει ότι δεν κολλάει δίπλα στον Ολλανδό, ο Βιλένα δεν έχει επιστροφές και ένταση, ο Βαγιαννίδης έχει πιότερο το νου του στην επίθεση και ο Μλαντένοβιτς απλά δεν ξέρει να βγάζει άμυνες. Να αλλάξει τακτική ο κόουτς και να παίξει με περισσότερους παίκτες πίσω (τριάδα στα μπακ π.χ) το αποκλείουμε.

Οπότε μάλλον πάμε σε αλλαγές προσώπων, ευχόμενοι να μην υπάρξουν λάθη από τους αντικαταστάτες.

Ας μην ξεχνάμε πως άπαντες αυτή την εποχή είναι εκτός ρυθμού. Μολονότι η πίεση της Μπότεφ στηρίχθηκε πιο πολύ σε ατομικές ενέργειες παρά σε οργανωμένες προσπάθειες, οι Βούλγαροι το καμπανάκι στο χτύπησαν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr