Παναθηναϊκός: Το δώρο του... αιώνα από τον Ολυμπιακό!

Το… δώρο Αγγελόπουλων, Μπαρτζώκα το περασμένο καλοκαίρι με τον Κώστα Σλούκα θα μείνει στην ιστορία.

Αποθεώθηκε στο ΣΕΦ ο Μπαρτζώκας μετά το κάζο: «Γιώργο, ψυχάρα - Για πάντα στο λιμάνι!»

Ο κόουτς δεν τρελαινόταν με την παραμονή του αθλητή στον Πειραιά, στο δικό του μυαλό οι παίκτες δεν πρέπει να πληρώνονται για όσα έκαναν, αλλά για όσα μπορούν να κάνουν – στο νου του ο βετεράνος γκαρντ δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά πια.

Μόνο που η προσφορά ενός ηγέτη δεν περιορίζεται μόνο στις γραμμές του γηπέδου και το ξέρουν όλοι: το να αντικαταστήσεις τον Κώστα στα αποδυτήρια, το να βρεις ένα άλλο τόσο χαρισματικό αρχηγό, το να έχεις ένα παίκτη που μιλά κι όλοι τον ακούν δεν πληρώνεται γιατί είναι απίστευτα πολύτιμο.

Ίσως ο Μπαρτζώκας να ήθελε η ομάδα του να ρίξει το μέσο όρο της ηλικίας του ρόστερ της, αλλά ποιος θα το σκεφτόταν ότι θα το έκανε διώχνοντας ένα παίκτη – σύμβολο της ιστορίας των απέναντι; Σίγουρα δεν έφταιγε ο Σλούκας για το εύστοχο σουτ του Γιουλ στο Κάουνας, έστω κι αν εκείνος αστόχησε στο σουτ νίκης δεύτερα μετά, χαρίζοντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρεάλ. Με προσεκτικότερη διαχείριση ο 33χρόνος θα μπορούσε να προσφέρει πιο πολλά: το διαπιστώσαμε φέτος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News