Σάρας: "Λάθος που έφυγα από τον ΠΑΟ"

Σάρας: "Λάθος που έφυγα από τον ΠΑΟ"

Σάρας: "Λάθος που έφυγα από τον ΠΑΟ"


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε δηλώσεις του ο Σ.Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε στον ερχομό του στον Σύλλογο καθώς και στην λανθασμένη αποχώρηση του το καλοκαίρι του 2012.

Σχετικά με την απόφαση του να φορέσει τα πράσινα το 2007, παραδέχτηκε πως παρά τις προτάσεις ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακού (που θα κυμαίνονταν λογικά στα ίδια οικονομικά επίπεδα), η παρουσία του Ομπράντοβιτς ήταν αρκετή για απορρίψει κάθε άλλη πρόταση.

Ακόμη ένα γεγονός που επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε χρόνια αλλά δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ότι τα υψηλά συμβόλαια των Γιαννακόπουλων μαζί με τον Ομπράντοβιτς, καθιστούσαν τον Παναθηναϊκό την καλύτερη μπασκετική επιλογή μετά το NBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το καλοκαίρι του 2007, όταν έφευγα από το Όκλαντ, ήμουν σίγουρος ότι θα επιστρέψω στο ΝΒΑ, απλά ήθελα να γίνω ανταλλαγή σε κάποια άλλη ομάδα. Έγιναν προσπάθειες από πολλές ομάδες, όπως το Σαν Αντόνιο, που ήταν μακράν η πρώτη μου επιλογή αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν βολικά για μένα και ξαφνικά φτάσαμε στον Σεπτέμβριο και στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Έκανα πολύ καλά παιχνίδια με την Εθνική και ήταν φανερό πόσο μου έλλειπε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχα στην Ευρώπη. Τότε λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα την επιθυμία να επιστρέψω στην Αμερική και να περιμένω πότε οι Γουόριορς θα βρουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα για να φύγω. Ήθελα να πάω κάπου που θα ήμουν σημαντικός παίκτης, γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να επιστρέψω. Στο τραπέζι, από την αρχή της μετεγγραφικής περιόδου υπήρχαν τρεις προτάσεις. Αυτές της ΤΣΣΚΑ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στην Μόσχα δεν θα πήγαινα με τίποτε, επομένως επέλεξα τον ΠΑΟ γιατί ήθελα να παίξω υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς. Δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες τα είχα δει όλα με τους προπονητές, οπότε δεν θα άντεχα με τίποτε μία 3η χρονιά με έναν προπονητή που δεν σέβομαι και δεν εκτιμώ… Επομένως, η απόφαση ήταν εύκολη!».

«Είχα σχετικά καλή απόδοση στο Ευρωμπάσκετ του 2011 στην πατρίδα μου και με δεδομένο ότι είχα διατηρήσει πολύ καλή σχέση με αρκετούς ανθρώπους της ομάδας, ο Ιτούδης άρχισε να μου στέλνει μηνύματα για να επιστρέψω. Μου είπε ότι χρειάζονται έναν ακόμη γκαρντ και ότι ο Ζέλικο με θέλει κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, γιατί οι προτάσεις που είχα εκείνη την στιγμή ήταν από ομάδες που δεν με ενδιέφεραν».

«Το καλοκαίρι του 2012 δεν ήξερα ποια ήταν η κατεύθυνση που θα ακολουθούσε ο ΠΑΟ. Έφυγε ο Ομπράντοβιτς, μου έκαναν πρόταση να γίνω προπονητής, ενώ ακόμη δεν είχα αποσυρθεί σαν παίκτης και στη συνέχεια με ήθελαν πίσω σαν παίκτη… Ήταν λίγο περίεργα… Πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να παίξω για έναν προπονητή, που ανέλαβε την ομάδα μετά την δική μου αρνητική απάντηση… Έχω καταλήξει στο ότι τότε, πήρα λάθος απόφαση γιατί ο Πεδουλάκης έφτιαξε μία ομάδα που απέδωσε εξαιρετικά κι αυτό ήταν κάτι που με έκανε χαρούμενο σαν φίλαθλο της ομάδας και για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στον coach και τους παίκτες. Στη Μπαρτσελόνα, δεν ήταν άσχημα, φτάσαμε στο φάϊναλ-φορ, πήραμε το Κύπελλο, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News