Παπαπέτρου: «Είμαι χαρούμενος για κάθε Παναθηναϊκό στη Γη, καταλαβαίνω τον Αταμάν»

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 96-73: Τα highlights από τον... περίπατο

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι «είμαι χαρούμενος για κάθε Παναθηναϊκό στη Γη» ενώ αναφέρθηκε στη δυναμική του επιστροφή και στο rotation του Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο gazzetta:

«Προφανώς και δεν ήταν τόσο εύκολο. Η Μπάγερν είναι μια μαχητική και επικίνδυνη ομάδα. Η πίεση ήταν πάνω μας γιατί γνωρίζαμε το διακύβευμα του συγκεκριμένου αγώνα.

Ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ασχέτως εάν οι οπαδοί μας το έκαναν να φαίνεται σαν να ήταν εντός έδρας. Έπρεπε να παλέψουμε και να ματώσουμε για να κερδίσουμε».

«Κακά τα ψέματα, υπήρχε το πρέπει σε αυτό το ματς. Υπήρχε μια παραπάνω ευθύνη γιατί γνωρίζαμε ότι παίρνοντας αυτήν την την νίκη θα χρειαζόμασταν άλλη μία ακόμα για το πλεονέκτημα της έδρας το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το αβαντάζ. Είχαμε το ‘πρέπει’ στο μυαλό μας, είχαμε κάνει φοβερή προσπάθεια για να βρισκόμαστε εδώ σήμερα και θέλαμε να τελειώσουμε τα εκτός έδρας ματς με νίκη ώστε να έχουμε την τύχη στα χέρια μας την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ».

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι και ούτε ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μαθηματικά το αβαντάζ της έδρας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία υποψία σκέψης για πιθανό αντίπαλο στα play off: 

«Καθόλου δεν σκεφτόμαστε αντίπαλο στα play off. Έχουμε ακόμα το ματς στην Άλμπα, το οποίο μπορεί λόγω βαθμολογίας να φαίνεται εύκολο αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Άλλωστε οι ομάδες που παίζουν χωρίς πίεση μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες.

Θυμάμαι πολλές χρονιές η ομάδα που είναι τελευταία ή προτελευταία στη βαθμολογία, κερδίζει και φεύγει με το κεφάλι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και προσγειωμένοι. Δεν διαλέγουμε αντιπάλους και παίζουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Ο ίδιος χρειάστηκε περίπου… έξι μήνες για να αρχίσει να γίνεται μέρος του rotation μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την επέμβαση που είχε κάνει στο γόνατο. Πλέον; Πιο δυνατός από ποτέ άλλοτε! 

«Νιώθω όπως παλιά και ίσως και καλύτερα. Νιώθω ότι είμαι υγιής. Ήταν μια δύσκολη περίοδος και ένα δύσκολο χειρουργείο.

Προσπάθησα να δουλέψω κάθε μέρα και να επανέλθω σ’ ένα επίπεδο, κάτι που είναι δύσκολο να το κάνει στα μέσα της σεζόν γιατί δεν έχεις τον χρόνο να προετοιμαστείς το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ήταν μια δύσκολη και πρωτόγνωρη διαδικασία για εμένα να χάσω τόσο μεγάλο διάστημα και να προσπαθώ να φτάσω στη φυσική αλλά και σε μια καλή μπασκετική κατάσταση.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν πονάω και έχω δουλέψει πολύ από τον καιρό που επανήλθα. Νιώθω ότι έχω αυτοπεποίθηση, νιώθω καλά το κορμί μου και στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα.»

Φυσικά μεγάλη κουβέντα έγινε για το κλειστό rotation του Εργκίν Αταμάν και ότι ο ίδιος δεν είχε πάρει ευκαιρίες έχοντας γράψει αρκετά DNP στη στατιστική του. Παρόλα αυτά γνώριζε πολύ καλά για ποιον λόγο ο Τούρκος τεχνικος τον κρατούσε στον πάγκο: 

«Ένιωθα πολύ καλά τον τελευταίο καιρό ωστόσο ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Και ο προπονητής δικαιολογημένα, όταν ένας παίκτης έχει χειρουργηθεί και έχει χάσει τόσο καιρό, όσο και αν θέλω εγώ, αυτός ο χρόνος και αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να κερδηθεί. Όσο δύσκολο και αν είναι, όσο και αν θέλει να ανοίξει το rotation, είναι δύσκολο για τον coach».

«Καταλαβαίνω τον προπονητή, ξέρω ότι είχα πολύ δρόμο να διανύσω αλλά προσπαθούσαν να κρατήσω θετική σκέψη στο μυαλό για οτιδήποτε και αν γινόταν.

Προσπάθησα να σκεφτώ ότι ο Θεός έχει ένα πλάνο και ότι εγώ πρέπει να δουλέψω σκληρά για να επανέλθω. Αυτό κάνω καθημερινά και όπως είπα σκοπός μου είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ στην τελική ευθεία».

Μεταξύ άλλων είπε για το άλμα των 15 θέσεων που έκανε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι λέγοντας ότι:

«Eίναι απίστευτο το άλμα που έχουμε κάνει. Από 17οι πέρυσι, στην 2η θέση φέτος. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για κάθε Παναθηναϊκό πάνω στη Γη. Αυτό άξιζε στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Προφανώς δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα.

Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Όμως αυτή η διαφορά στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι, είναι κάτι το απίστευτο. Ξέρουμε που βρισκόμαστε όλοι. Ξέρουμε τι στόχους έχουμε και θα τους κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα.»

Ενώ δεν μπορούσε να μην αφήσει ασχολίαστη την παρουσία του κόσμου και των 3.500 φιλάθλων που βρέθηκαν στο Μόναχο: 

«Ήταν συγκινητική η συμπαράστασή τους στο Μόναχο και πραγματικά τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας.

Είναι απίστευτος ο ενθουσιασμός του κόσμου, η αγάπη που παίρνουμε και το πόσο υποστηρικτικοί είναι.

Ξαναλέω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, για την διοίκηση και για τον οποιονδήποτε είναι μέσα.

Βγαίνει κάτι πολύ όμορφο προς τα έξω. Και βλέποντας και από μέσα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή σε αυτό το σημείο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News