Πρώτη του Φερέιρα με 27 νεκρούς

Πρώτη του Φερέιρα με 27 νεκρούς

Η πρώτη παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αιγύπτου συνδυάστηκε με εκτεταμένα επεισόδια που επέφεραν 27 νεκρούς…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η πρώτη εμπειρία του Ζεσουάλδο Φερέιρα από το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο ήταν εφιαλτική και πιθανώς να τον βάλει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την παραμονή του στη χώρα, πριν καλά-καλά προλάβει να κοουτσάρει τη Ζάμαλεκ για πρώτη φορά…

Ο 68χρονος Πορτογάλος προπονητής ήταν στις εξέδρες για να παρακολουθήσει το παιχνίδι Ζάμαλεκ – Ενπί, αφού ακόμα δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του.

Ωστόσο, αυτό που αντίκρισε ξεπέρασε και τους χειρότερους εφιάλτες του…

Τραγικός ήταν ο απολογισμός της συμπλοκής πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ζάμαλεκ – Ενπί, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και οπαδούς της πρώτης, καθώς 27 εξ’ αυτών βρέθηκαν νεκροί κι άλλοι 30 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Καΐρου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, η συμπλοκή ξεκίνησε πριν την έναρξη της αναμέτρησης έξωθεν του “Air Defense”, στη βορειοανατολική πλευρά του Καΐρου, μετά την προσπάθεια οπαδών αμφότερων των ομάδων να εισέλθουν στο γήπεδο μαζικά, χωρίς να έχουν εισιτήριο.

Έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις έπρεπε να παρέμβουν για να εμποδίσουν την είσοδό τους, για “πρόκληση ζημιάς σε δημόσια περιουσία”.

Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Ζάμαλεκ, μέσω ανακοίνωσης που ανήρτησε στο Facebook, υποστήριξε ότι οι οπαδοί έχασαν τη ζωή τους, ύστερα από ασφυξία, προκληθείσα από τη χρήση δακρυγόνων εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News