Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Γιατί αυτό το ντέρμπι αιωνίων είναι... τελικός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Live Streaming: Δείτε ζωντανά το ντέρμπι

Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, γιατί νικάει ο καλύτερος όχι πάντα, αλλά εκεί κοντά. Κλισέ; Κλισέ.

Όσες φορές ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, νίκησε, όπως στον τελικό του Super Cup (75-51), οριακά στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (78-88 παρ.) στο ΟΑΚΑ αλλά και στην Κρήτη στον τελικό Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο ΣΕΦ (54-66), ήταν και στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ όπου με 2/2 νίκες πήρε προβάδισμα για την πρωτιά στη Basket League. Ο Εξάστερος δεν θυμίζει το…πτώμα της προηγούμενης διετίας.

Οι λιμανίσιοι καλύτερους παίκτες δεν έχουν σε καμία περίπτωση, όμως είναι σύνολο ζυμωμένο περισσότερο καιρό μαζί, έχουν προπονητή που τους ξέρει καλύτερα αλλά και πάντα διαθέτουν μια χείρα βοηθείας από τους ρέφερι που στην Ευρώπη εδώ και χρόνια τους φέρονται με το …γάντι σε αντίθεση με σένα όπου εδώ και πολύ διάστημα είσαι “μαύρο πρόβατο”.

Το τριφύλλι έχασε τον τελικό κυπέλλου, σνομπάροντας (!) το ματς και τώρα θέλει την 2η νίκη στο άντρο του αντιπάλου του, κάτι που σε μεγάλο ποσοστό θα του δώσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Θα αντιμετωπίσει το κοινό τους, ίσως και τους …διαιτητές, οπότε οι πράσινοι χρειάζεται να μείνουν ανεπηρέαστοι. Δύσκολο μεν, αλλά άλλος τρόπος δεν υπάρχει!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News