Τα μέτρα ασφαλείας και ο Μαρινάκης

Τα μέτρα ασφαλείας και ο Μαρινάκης

Η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 11/2, στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Αίνιγμα η θέση του υπουργείου για τον αριθμό των διαθέσιμων αστυνομικών.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο “Απόστολος Νικολάΐδης”, όμως τα μέτρα ασφαλείας θα καθοριστούν πολλές ημέρες πριν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 11/2, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ, των στελεχών της Superleague και της ΔΕΑΒ, καθώς και των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η διαδικασία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη από τον Γιάννη Πανούση, της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Ο αναπληρωτής υπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι για τα παιχνίδια των επαγγελματικών αθλημάτων πρέπει να διατίθεται ο μικρότερος δυνατός αριθμός αστυνομικών και το ζητούμενο είναι εάν έχει αποφασίσει να περάσει άμεσα από τη θεωρία, στην πράξη.

Αναμφίβολα, στον Παναθηναϊκό δεν επιθυμούν να επαναληφθεί η περσινή εικόνα του αστυνομοκρατούμενου “Απόστολος Νικολαΐδης”, όταν ακόμα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσέγγιση του γηπέδου εξαιτίας του αστυνομικού κλοιού.

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό θα απαιτήσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, όπως είχαν αιτηθεί και στο ντέρμπι της σεζόν 2013 – 2014. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από το γήπεδο να θυμίζει φυλασσόμενη εγκατάσταση υψίστης ασφαλείας…

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν συστάσεις προς τις δύο ομάδες, ώστε να αποφευχθούν οι εμπρηστικές ανακοινώσεις και οι προκλητικές δηλώσεις.

Η παρουσία του Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνόδεψε την αποστολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οπότε, είναι λογικό να τίθεται το θέμα της παρουσίας του και στο ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που επιλέξει να μεταβεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τότε θα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, θα είναι αυστηρότερα. Η πιθανή μετάβαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο “Απόστολος Νικολαΐδης” θα συζητηθεί στη σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News