Απίστευτη δήλωση Μπατίστα για Διαμαντίδη!

Απίστευτη δήλωση Μπατίστα για Διαμαντίδη!

Ο Εστεμπάν Μπατίστα απολαμβάνει κάθε στιγμή στον Παναθηναϊκό δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη κι ευχήθηκε να κάνει καλάθια τις πάσες του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (7η αγων. ΤΟΡ 16) στο ΟΑΚΑ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το blog του 31χρονου Ουρουγουανού σέντερ του Παναθηναϊκού στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Νικήσαμε την Άλμπα στο Βερολίνο. Ήταν κρίσιμο για εμάς να νικήσουμε εκτός έδρας. Είχαμε νικήσει μόνο μία φορά καθόλη τη διάρκεια της Ευρωλίγκας κι ήταν ένα θέμα για εμάς. Καταφέραμε να νικήσουμε εκτός έδρας, όπως κάνουμε εντός. Είχαμε δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση, ένα εντός κι άλλο ένα εκτός έδρας. Έπρεπε να παίξουμε με την ίδια ένταση, όπως εντός έδρας. Ξέραμε πως η Άλμπα παίζει δυνατά για 40 λεπτά και πως θα ‘ταν δύσκολα στο Βερολίνο. Παλέψαμε σκληρά και κάποια στιγμή έμοιαζε με ποδοσφαιρικό παιχνίδι, νομίζω το σκορ ήταν 3-3 μετά από 5 λεπτά! Πήραν διαφορά κάποια στιγμή κι έδειχνε άσχημο για εμάς. Η Άλμπα προηγήθηκε με 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν να μη τα παρατήσουμε και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Έχουμε αυτό το πρόβλημα εκτός έδρας, όταν κάτι συνέβη κάτι τέτοιο, αποδιοργανωθήκαμε. Αυτή τη φορά απαντήσαμε δυνατά, ματσάραμε την επιθετικότητά τους και πήραμε μία πολή σημαντική νίκη για εμάς. Σ’ αυτόν τον όμιλο μία εκτός έδρας νίκη μπορεί να ‘ναι αποφασιστικός παράγοντας ως προς το αν θα φτάσουμε ή όχι στα playoffs.

Yπήρχαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη στήριξή τους. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς: Σπουδαία ατμόσφαιρα κι εκτός έδρας νίκη! Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και τι να ‘χουμε τόσο πολύ κόσμο μας να μας στηρίζει ήταν σπουδαίο. Δεν βλέπεις τόσο συχνά δύο μερίδες φιλάθλων στο ίδιο παιχνίδι, όλοι να επευφημούν την ομάδα τους. Δόξα τω Θεώ, δε συνέβη τίποτα κι οι παίκτες χάρηκαν την μπασκετική ατμόσφαιρα. Αμφότεροι στήριξαν τις ομάδες τους, χωρίς οτιδήποτε άλλο. Ήταν μεγάλη χαρά να παίρνεις μέρος σ’ αυτό παιχνίδι.

Έχουμε μπροστά μας τον Ερυθρό Αστέρα αυτή την εβδομάδα. Φυσικά, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας απ’ τους ψηλότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Αν το σκεφτώ, έχω παίξει απέναντι στον Μινγκ Γιάο μία φορά κι αισθάνθηκα σαν νάνος. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν άλλον πιο ψηλό απ’ τον Μαριάνοβιτς στην Ευρώπη, αυτό είναι σίγουρο. Είναι πολύ ικανός κι αποτελεσματικός κάτω απ’ το καλάθι. Ήδη τον αντιμετώπισα στην προετοιμασία και πάνω-κάτω πήρα μία ιδέα πώς παίζει. Για το ύψος του μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, ένα απαλό άγγιγμα και καλές κινήσεις κάτω απ’ το καλάθι. Με το ύψος του και το άνοιγμα χεριών του είναι πραγματικά δύσκολο να παίξεις άμυνα πάνω του. Θα πρέπει να παίξουμε με πολλή ένταση και να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να πάρει τη μπάλα μακριά απ’ το καλάθι, όπου δεν αισθάνεται άνετα. Φυσικά, το να τον φορτώσουμε με φάουλ θα ‘ναι σπουδαίο. Είναι πολύ ψηλός και κόψει ή αλλάζει πολλά σουτ. Η παρουσία του το κάνει δύσκολο για

κάθε αντίπαλο ψηλό, θα προσπαθήσω να κερδίσω ένα πλεονέκτημα απέναντί του και να χτυπήσω στ’ αδύνατα σημεία του, τα οποία, φυσικά, δεν πρόκειται να συζητήσω εδώ. 🙂

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά όλα είναι καλύτερα τώρα. Είναι μία χαρακτηριστική χρονιά για εμάς, όταν ένας παίκτης αναρρώνει, ένας άλλος τίθεται εκτός. Δόξα τω Θεώ, η ομάδα αισθάνεται πολύ καλύτερα κι οι παίκτες επιστρέφουν. Έχουμε σχεδόν γεμάτο ρόστερ κι επειδή κάποια στιγμή ήταν δύσκολο ακόμη και να προπονηθούμε χρησιμοποιήσαμε παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Αυτά συμβαίνουν σε κάθε ομάδα κι ευχόμαστε να ‘μαστε υγιείς στο πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όταν θα κρίνονται οι τίτλοι.

Παίζω με τον Δημήτρη Διαμαντίδη για δύο μήνες τώρα και λατρεύω κάθε στιγμή. Μία ημέρα, όταν αποσυρθώ, θα μπορώ να λέω πόσο τυχερός ήμουν που ‘χα την τύχη να παίξω μ’ ένα απ’ τα καλύτερα πόιντ γκαρντ στην ιστορία της Ευρώπης. Επίσης είχα την τύχη να παίξω μαζί μ’ έναν εξαιρετικό παίκτη και φίλο, τον Μαρσελίνιο Χουέρας, αλλά ο Διαμαντίδης είναι θρύλος της Ευρωλίγκας. Ζώντας αυτής την εμπειρία, μοιράζοντας το παρκέ μ’ έναν παίκτη αυτού του διαμετρήματος, με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Αισθάνομαι πολύ άνετα να παίζω μαζί του, επειδή είναι πάντα έτοιμος να σου δώσει μία πάσα που δεν περιμένεις, η οποία σ’ αφήνει μόνος σου να σκοράρεις. Προσπαθώ να το αξιοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ κι απολαμβάνω να παίζω μαζί του, φυσικά. Είναι σπουδαίος χαρακτήρας και σπουδαίος συμπαίκτης και σπουδαίος άνθρωπος, πολύ ταπεινός. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση εντός κι εκτός παρκέ. Είναι πραγματικά ταλαντούχος και ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ.

Κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη στο ΤΟΡ 16, δεν υπάρχουν εύκολοι ή σοφτ αντίπαλοι. Κάθε ομάδα μπορεί να σε νικήσει ή να σε δυσκολέψει κι αυτό το βλέπουμε σ’ όλη τη λίγκα κάθε εβδομάδα. Αρκεί να δεις την κατάταξη για να καταλάβεις πως όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ως ομάδα για να πάρουμε κάθε νίκη, τίποτα δεν έρχεται εύκολα σ’ αυτό το σημείο. Κάθε παιχνίδι είναι σκληρό, αλλά εμείς, νομίζω, οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Καταφέραμε να νικήσουμε στο Βερολίνο, όπου είχε χάσει η Μπαρτσελόνα κι πολλές ομάδες έχουν να παίξουν ακόμα με την Άλμπα. Αυτή η νίκη είναι πολύ χρήσιμη και μπορεί να ‘ναι το κλειδί για ένα μεγάλο σερί.

Φυσικά, πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί στην έδρα μας. Έρχονται όλο και καλύτεροι αντίπαλοι, επομένως περιμένω να δω και να περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι απλώς ένας μύθος, ο κόσμος μας πραγματικά μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ άνετα στην έδρα μας κι η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, ιδίως απέναντι στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μας κάνουν να αισθανόμαστε πως έχουμε πλεονέκτημα έδρας και μας δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα να κερδίσουμε παιχνίδια. Εύχομαι να σας δω όλους στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αυτή την εβδομάδα!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News