Η πρώτη μάχη χωρίς τον "βράχο" του

Η πρώτη μάχη χωρίς τον "βράχο" του

Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο. Ούτε φυσικά το γεγονός ότι η θεαματική βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού συνέπεσε με την έλευση του Στάθη Ταυλαρίδη και την άμεση καθιέρωσή του στα βασικά πλάνα της ομάδας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από τις 5 Γενάρη, όταν και κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά στο ματς… δύο δόσεων με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, μέχρι και το πρόσφατο 1-0 επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλα τα ματς πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, έχοντας 643 λεπτά συμμετοχής, με 13 επεμβάσεις, 8 κλεψίματα και ένα γκολ σε προσωπικό επίπεδο, αριθμοί που γίνονται εντυπωσιακοί εάν συνυπολογίσει κανείς τον ομαδικό συντελεστή των 12-1 τερμάτων της ομάδας στα επτά ματς που έχει δώσει στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα.

Ο Ταυλαρίδης προσέδωσε στο «τριφύλλι» κυνισμό και χαρακτηριστικά που απουσίαζαν επί σειρά ετών, με την πείρα, τη σκληράδα, την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και το επιθετικό-ασφυκτικό μαρκάρισμα των αντιπάλων, «κούμπωσε» ιδανικά με τον Σίλντενφελντ και η εν γένει παρουσία και η προσωπικότητά του έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στη «γιατρειά» των «πράσινων» μετόπισθεν. Στη δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού την Κυριακή το μεσημέρι (3) στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ οι «πράσινοι» θα κληθούν να δώσουν τις τελευταίες τους εξετάσεις πριν από το καθοριστικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δίχως τον τιμωρημένο 35χρονο στόπερ σ’ ένα ματς-κλειδί για τη συνέχεια και με ειδικές συνθήκες διεξαγωγής. Μένει να φανεί το αν η (παναθηναϊκή) ζωή χωρίς τον Ταλαυρίδη θα είναι ίδια με τα τελευταία ματς ή αν θα επιστρέψουμε στις… παιδικές ασθένειες του πρόσφατου παρελθόντος.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News