"Το κέφι στα ύψη μετά τη δικαίωση"

"Το κέφι στα ύψη μετά τη δικαίωση"

Ο A.J. Σλότερ, που κόντρα στην ΑΕΚ, παρεξέκλινε λίγο από τον επιθετικό του ρόλο και μεταμορφώθηκε σε αμυντικό καταλύτη της νίκης του Παναθηναϊκού, μεταφέρει πόσο η απόφαση του ΑΣΕΑΔ άλλαξε το κλίμα στα αποδυτήρια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο τρίποντο που επιχείρησε, το οποίο ήταν ελεύθερο και έδωσε στην “Ένωση” μία διαφορά 6 πόντων, μόλις στο 3ο λεπτό (7-1), το “βαρύ πυροβολικό” της ΑΕΚ, όχι απλά δεν ξανασυνδέθηκε ποτέ με το καλάθι, αλλά πραγματοποίησε την χειρότερη εμφάνισή του με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα και μοιραία η ομάδα του δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία υπερβατική νίκη, υποκύπτοντας (62-70) στην ανωτερότητα των πρωταθλητών. Πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο 34χρονος Καναδός σούτινγκ-γκαρντ είχε τον καλύτερο μ.ο πόντων στο πρωτάθλημα (19,1π) και σούταρε με ποσοστό σχεδόν 41% (40,9% για την ακρίβεια), έξω από τα 6,75!

Χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκανε ο A.J. Σλότερ στο μαρκάρισμά του, όμως, ο Καρλ Ίνγκλις τελείωσε το ματς με 3π., 1/9 σουτ και 6 λάθη. Αν και στην Ευρωλίγκα, αποτελεί την βασική επιθετική του “τριφυλλιού” (μ.ο. 11,9π. με 88% στις βολ. & 40,7% στα τριπ.), απέναντι στην συγκάτοικο των “πρασίνων” στο ΟΑΚΑ, ο 27χρονος Αμερικανός point-guard, έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Όταν χρειάστηκε, σκόραρε κρίσιμα καλάθια και ολοκλήρωσε το ματς με “γεμάτη” στατιστική (12π., 4ρ., 3ασ. & 3κλ.), για “σφραγίσει” την 5η σερί νίκη της ομάδας του, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

H διαφορά των 34 πόντων με την οποία κερδίσατε στον 1ο γύρο την ΑΕΚ, φάνηκε να μην σας αποπροσανατολίζει, γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παίξατε με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και προσήλωσης στην άμυνα…

«Η αντίπαλός μας είναι μία τελείως διαφορετική και πολύ βελτιωμένη ομάδα, σε σχέση με τότε… Υπέγραψε αρκετούς έμπειρους και καλούς παίκτες στο μεσοδιάστημα και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματά της. Ξέραμε λοιπόν, ότι θα είχαμε δύσκολη αποστολή και παρ‘ ότι στο πρώτο ημίχρονο είμαστε κακοί στην επίθεση, στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε το παιχνίδι και να πάρουμε σχετικά εύκολα τη νίκη…»

Από τη στιγμή που βγήκατε στον αγωνιστικό χώρο, μετά την ανάπαυλα, φάνηκε σαν να… “πατήσατε γκάζι”! Τι έπαιξε ρόλο σ’ αυτή την μεταμόρφωση;

«Η συζήτηση που είχαμε με τον coach! Πριν το παιχνίδι, μας είχε επιστήσει την προσοχή για την ΑΕΚ, επισημαίνοντάς μας ότι δεν θα είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι κανονικής περιόδου, το οποίο εύκολα ή δύσκολα – ανάλογα με την απόδοσή μας – θα κερδίσουμε… Μας είπε ότι η αντίπαλός μας, θα είναι πεινασμένη για μία σπουδαία νίκη γιατί έχει αναθεωρήσει τους στόχους της από το ξεκίνημα της σεζόν, θα έχει πολύ κόσμο στις κερκίδες και ότι οι δικοί μας φίλαθλοι δεν θα είναι παρόντες! Οπότε, ουσιαστικά μας συμβούλεψε να λειτουργήσουμε σαν να παίζουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε μία ομάδα με παίκτες που έχουν υψηλές παραστάσεις και ευρωπαϊκή εμπειρία…»

Ως τώρα, ο περισσότερος κόσμος σε ξέρει ως μία από τις βασικότερες επιθετικές απειλές της ομάδας, καθώς είσαι 1ος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και 2ος στο ελληνικό πρωτάθλημα… Απόψε (σ.σ.: χθες), όμως, έκανε την διαφορά στην άμυνα και ούτε λίγο ούτε πολύ, “κλείδωσες” το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της ΑΕΚ, τον Καρλ Ίνγκλις…

«Ο Καρλ είναι σπουδαίος παίκτης και πραγματικά έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι, οπότε έτρεξα και τον κυνήγησα πολύ, με στόχο να μην του δώσω χώρο και να βρει όσο το δυνατόν λιγότερα ελεύθερα σουτ! Νομίζω όμως, ότι ο περιορισμός του οφείλεται περισσότερο στην συλλογική προσπάθεια, γιατί κάναμε πολλές παγίδες στα pick‘n‘rolls και ουσιαστικά δυσκολέψαμε πολύ την κυκλοφορία της μπάλας…»

Αυτή τη στιγμή, μετράτε πέντε συνεχόμενες νίκες και δείχνετε σιγά-σιγά να ξαναβρίσκετε το ρυθμό σας, αν και είναι προφανές ότι σας λείπει η σταθερότητα στην απόδοσή σας… Ποια είναι η δική σου αίσθηση για την κατάσταση της ομάδας, καθώς πλέον αρχίζει η κρίσιμη καμπή της χρονιάς;

«Περάσαμε ένα δύσκολο δεκαήμερο, με τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που δώσαμε, να είναι δύσκολα, αλλά κάναμε τέσσερις νίκες και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε και η δικαίωσή μας για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μας ανανέωσε και μας ανέβασε το κέφι στα ύψη. Νομίζω ότι πήραμε την πρόκριση με την αξία μας και αν την χάναμε μέσω μίας δικαστικής απόφασης, για εξωαγωνιστικούς λόγους, τότε η ψυχολογία μας, θα δεχόταν μεγάλο πλήγμα! Πλέον είμαστε μέσα στην διεκδίκηση και των τριών εφετινών μας στόχων και θα πάμε στην Θεσσαλονίκη, έχοντας καλά στο μυαλό μας τι πάθαμε από τον ΠΑΟΚ στον αγώνα του πρωταθλήματος…»

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Gazzetta

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News