Ανυπομονεί να παίξει, αποθέωσε ξανά Διαμαντίδη!

Ανυπομονεί να παίξει, αποθέωσε ξανά Διαμαντίδη!

Πριν το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (Πέμπτη 26/2, 21.45), ο Γκάνι Λαβάλ μιλά στο Euroleague Greece για… τα τρία χέρια του Διαμαντίδη, το οργανωτικό του Ιβάνοβιτς, αποκαλύπτει πώς αντέδρασε όταν έμαθε για την πρόταση των “πρασίνων” και… τη σύμπτωση της Μακάμπι.

Από τις 31/1, ο Γκάνι Λαβάλ είναι επισήμως, μέλος του Παναθηναϊκού. Το Newspao.gr σας είχε ενημερώσει επί… του ποιος είναι ο κύριος, ο οποίος προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, την τελευταία ημέρα του Γενάρη, για να πει μεταξύ άλλων, πως “ο Διαμαντίδης είναι ο Στιβ Νας, της Ευρώπης”.

Έως τη σήμερον ημέρα, ωστόσο περιοριζόταν σε προπονήσεις, ενώ είχε κάνει μόνο μια εμφάνιση στο παρκέ σε παιχνίδι. Ήταν το φιλικό προετοιμασίας, με τον Πανιώνιο, στις 2/2.

Ήλθε λοιπόν, η ώρα να δούμε… πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και πόσο μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟ, στο ντεμπούτο του εναντίον της Μακάμπι (Πέμπτη 26/2, 21.45), στο πλαίσιο της πρεμιέρας του β’ γύρου στο ΤΟΡ16.

Το Euroleague Greece μίλησε με τον 26χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, εν όψει της πρώτης του εμπειρίας ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Συμπτωματικά, επιστρέφει στη Euroleague σε ματς με την ομάδα, απέναντι στην οποία “έκλεισε” ο προηγούμενος κύκλος του, στη διοργάνωση.

Είσαι λοιπόν, έτοιμος;

“Ελπίζω να είμαι πανέτοιμος… Είναι συναρπαστικό! Ναι, υπάρχει αυτή η αστεία σύμπτωση. Το τελευταίο μου παιχνίδι στη Euroleague, ήταν πέρυσι, με τη Μακάμπι, για τα play offs της διοργάνωσης, στο Τελ Αβίβ. Εκεί δηλαδή, όπου θα δώσω φέτος το πρώτο μου παιχνίδι στη διοργάνωση! Άρα, έκλεισε ο κύκλος και αυτό που θέλω είναι να πάω εκεί και να κερδίσω”!

Ας πάμε λίγο πίσω το χρόνο. Όταν προέκυψε η πρόταση του Παναθηναϊκού, ο μάνατζερ σου είχε πει πως τη χαρακτήρισες ως “την ευκαιρία της ζωής μου”.

“Όταν είσαι στην Ευρώπη και κοιτάς τις ευκαιρίες, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κάτι σπουδαίο το να σου κάνει πρόταση ο Παναθηναϊκός. Μου το ανέφερε ο ατζέντης μου και αμέσως σκέφτηκα ότι είναι μια μεγάλη προοπτική για εμένα”.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση;

“Είπα “ευχαριστώ Θεέ μου”. Έρχεται η στιγμή στην καριέρα σου, που έχεις την ευκαιρία να κάνεις το καλύτερο. Είμαι ευγνώμων, γιατί ήρθε κάτι καλό στη ζωή μου”.

Πέρυσι είχες μια εξαιρετική χρονιά με την Αρμάνι και μετά… σε χάσαμε

“Με χάσατε; Δεν θα το έλεγα. Η δουλειά, είναι δουλειά. Έχω μια οικογένεια να ταΐσω. Πήγα λοιπόν, στην Τράμπζονσπορ και όσο έμεινα εκεί, όλοι μου έδειξαν την αγάπη τους. Από την πρώτη στιγμή, απ’ όταν μου έκαναν μια καλή προσφορά. Ήμουν ελεύθερος και πήγα”.

Πώς είναι οι πρώτες εβδομάδες δουλειάς με τον Ιβάνοβιτς;

“Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι ο κόουτς είναι οργανωμένος. Τον διακρίνει το γεγονός ότι προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από εσένα, δίνει σημασία στη λεπτομέρεια”.

Θεωρείς πως είσαι ήδη μέλος της παρέας; Έχεις προσαρμοστεί;

“Μου αρέσει πολύ η όλη εμπειρία. Μου αρέσει πάρα πολύ”.

Όταν ήλθες στην Ελλάδα, είπες πως ο Διαμαντίδης είναι ο Ευρωπαίος Στιβ Νας. Τώρα που δουλεύεις μαζί του, τι έχεις να πεις;

“Είναι τα πάντα! Έχει αναδειχθεί τόσες φορές πρωταθλητής και κορυφαίος αμυντικός. Είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος παίκτης, γιατί είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Ειλικρινά, πιστεύω πως έχει… τρία μάτια. Όχι δύο. Πρέπει τα χέρια σου, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να είναι έτοιμα για να πιάσεις την μπάλα, έπειτα από πάσα του. Πραγματικά, όλοι οι άνθρωποι έχουν δύο μάτια, αλλά ο Διαμαντίδης πρέπει να έχει τρία”.

Το 2011 είχες χαρακτηρίσει “ευλογία” τον τραυματισμό σου (ρήξη χιαστού), δήλωση που δεν είναι ακριβώς… συνηθισμένη

“Με βοήθησε να βελτιωθώ, ως παίκτης. Όχι μόνο το άλμα μου. Το σώμα μου, γενικότερα μέσα από την αποθεραπεία έγινε πιο δυνατό. Μετά τον τραυματισμό, αναγκάστηκα να μείνω εκτός 9 μήνες. Δούλεψα σκληρά, για να επιστρέψω και ήμουν ευγνώμων που τα κατάφερα, γιατί η αλήθεια είναι πως πέρασα πολύ δύσκολα, όσο ήμουν εκτός δράσης και χρειάστηκε να προσπαθήσω πάρα πολύ, για όλα”.

Τώρα, πού θέλεις να βρεθείς με τον ΠΑΟ;

“Να πάμε στη Μαδρίτη. Για την ακρίβεια, δεν είναι ελπίδα. Θα πάμε! Αν μείνουμε υγιείς, δεν βλέπω κανένα λόγο, γιατί να μην πάμε”!

Μεταξύ των πραγμάτων για τα οποία φημίζεσαι, είναι και η θρησκεία σου. Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο, τη σχέση σου με το Θεό;

“Για εμένα, είναι αυτό ακριβώς: σχέση. Η σχέση μου με το Θεό είναι ίδια με τη ζωή μου. Κάνω λάθη, αλλά όταν ξυπνάω σκέφτομαι ότι πρέπει να σέβομαι τη δουλειά, τους γονείς μου, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Ό,τι συμβαίνει έχει να κάνει με τον Θεό. Είτε κάνεις λάθος είτε σωστό, ό,τι κάνεις σε τελική ανάλυση είναι θέλημα Θεού”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News