Παραλίγο να την... πάθει!

Παραλίγο να την... πάθει!

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στην μαχητική Αλμπα αλλά τελικά κατάφερε στην παράταση να πάρει τη νίκη με 92-82 για την 8η αγωνιστική του Τοπ-16, με το ζόρι «ισοφάρισε» την διαφορά της ήττας του α’γύρου (80-70)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά άστοχες και έκαναν αβίαστα λάθη, με το σκορ να παραμένει χαμηλά. Στο 5ο λεπτό η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 8-4 αλλά η Αλμπα δεν άργησε να αντιδράσει, ισοφάρισε άμεσα σε 8-8 κι από εκεί κι έπειτα συμβάδιζαν στο σκορ με την γερμανική ομάδα να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο στο +1 (13-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα δεδομένα δεν άλλαξαν, καθώς το παιχνίδι παρέμεινε αρκετά «κλειστό». Στο 13’ το σκορ ήταν ξανά ισόπαλο 18-18 αλλά η ισπανική ομάδα φάνηκε να ανεβάζει την απόδοσή της και στο 16ο λεπτό κατάφερε με τρίποντο του Ναβάρο να προηγηθεί με 31-26. Η Αλμπα όμως δεν έχασε τον ρυθμό της και γρήγορα μείωσε σε 33-30 (18’) αλλά δεν μπόρεσε να ροκανίσει περισσότερο την διαφορά, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να πάρει προβάδισμα οκτώ πόντων (40-32).

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και με ένα σερί δέκα πόντων, προηγήθηκε με 50-34 στο 23ο λεπτό, δυσκολεύοντας το έργο της γερμανικής ομάδας. Ντεσόν Τόμας ανέβασε την απόδοσή του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να εδραιώσει μια διαφορά ασφαλείας και με αυτήν να ολοκληρώσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +13 (59-46).

Στην τελευταία περίοδο η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να έχει επιβάλλει το ρυθμό της και να μην απειλείται ουσιαστικά από την Αλμπα, που ανά διαστήματα κατάφερνε ωστόσο να ροκανίζει την διαφορά. Στο 35ο λεπτό η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε προηγηθεί με 68-57 και παρόλο που οι Γερμανοί μείωσαν σε 68-60 δύο λεπτά αργότερα, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα αλλά μάλλον αυτό ευθύνεται για το σερί επτά πόντων της Αλμπα, έριξε την διαφορά στους τρεις (70-67), δύο λεπτά πριν από το τέλος, ενώ στα 18’’ για την λήξη με τρίποντο του Ρέντινγκ έφτασε στην ισοφάριση 75-75! Στα 2’’ το σκορ ο Ραντόσεβιτς ισοφάρισε εκ νέου σε 77-77 και το ματς πήγε στην παράταση!

Στο επιπλέον πεντάλεπτο όμως, η Μπαρτσελόνα κατάλαβε πως δεν πρέπει να υποτιμήσει ξανά την Αλμπα και με περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση στα κρίσιμα λεπτά, πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη με 92-82 που την γλιτώνει από περιπέτειες.

Δεκάλεπτα: 13-14, 40-32, 59-46, 77-77 (κ.α.), 92-82


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News