"Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ!"

"Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ!"

Η ιαχή «Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ…», έχει γίνει μόνιμο σύνθημα στο ΟΑΚΑ, κάθε φορά που ο δικός μας… Τζέιμς Γκιστ (όπουλος)… δίνει ρεσιτάλ θεάματος και ουσίας, σπρώχνοντας τον Παναθηναϊκό, από νίκη σε νίκη. Το Newspao.gr, δημιουργεί το δικό του Top-5, του Αμερικάνου, ο οποίος αποτελεί το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και όχι μόνο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την έλευση του Τζέιμς Γκιστ στον Παναθηναϊκό. Αυτά τα χρόνια οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν να θυμούνται τα εντυπωσιακά του καρφώματα , τις φανταστικές του συνεργασίες με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, το πάθος και τον εγωισμό που βγάζει στο παρκέ ο Αμερικάνος, που κάθε φορά αφήνουν άπαντες άφωνους. 

Με αφορμή λοιπόν και την τελευταία του εντυπωσιακή εμφάνιση με το Ρέθυμνο αλλά και γενικότερα την πολύ καλή του παρουσία τον τελευταίο καιρό θυμόμαστε μερικά… highlight, του Αμερικάνου, με την πράσινη φανέλα.

Αντιλαμβάνεστε ότι ένα Top-5 είναι πολύ… μικρό για να χωρέσει τα… θαύματα του Γκιστ, αλλά σε κάθε περίπτωση στα παρακάτω ματς ο Αμερικάνος μας έκανε να χοροπηδάμε από τη χαρά μας…

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 58-48 (20/01/14) 

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2013/14 εντός έδρας τον Ολυμπιακό με τον Τζέιμς Γκιστ να πραγματοποιεί μια μεστή εμφάνιση. Μπορεί καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης μπορεί να ήταν καλός, αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» και σκόραρε κρίσιμους πόντους και έπαιξε σημαντικές άμυνες. Πιο συγκεκριμένα περίπου στα μέσα της τρίτης περιόδου έχει «φιλοδωρήσει» τον Βασίλη Σπανούλη με μια εντυπωσιακή τάπα. Επίσης στην αρχή της τέταρτης περιόδου παίρνει την μπάλα από τον Κάρι και τραντάζει για τα καλά την ρακέτα του Ολυμπιακού. Αυτά σε συνδυασμό με τους 10 πόντους που πέτυχε και τα 6 ριμπάουντ δείχνουν ξεκάθαρα πόσο βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 59-56 23/05/2014 

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το πλεονέκτημα έδρας τη σεζόν 2013-2014 και αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στις 23/05 με μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο Τζέιμς Γκιστ με τρίποντο του στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε αέρα 6 πόντων στους «πράσινους». Επίσης στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Τζέιμς Γκιστ μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη έκαναν το άλεϊ-ουπ με τον πρώτο να καρφώνει με μένος το «ερυθρόλευκο» καλάθι. Βέβαια η καθοριστικότατη παρέμβαση του ήταν στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όταν έκλεψε την μπάλα από τον Περπέρογλου και κλείδωσε τη νίκη για τους «πράσινους. Τελικά ο Αμερικάνος των «πρασίνων» πέτυχε 11 πόντους με 6/6 βολές και 6 ριμπάουντ. 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 51-64 07/8/13

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε μειονέκτημα έδρας την στους τελικούς της σεζόν 2012-13, ο Τζέιμς Γκιστ είχε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του… σκηνικού και το πιο εντυπωσιακό break, που έχουμε δει στο Ελληνικό πρώταθλημα. Είχε 2-3 εντυπωσιακές στιγμές που άλλαξαν τον ρου της αναμέτρησης όπως για παράδειγμα το κάρφωμα πάνω από τον Παπανικολάου στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε σπουδαίο παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν κυρίαρχος και στις δύο μεριές του παρκέ. Σε 29:24 είχε 10 πόντους (4/6δίπ., 0/3τρίπ., 2/3β.), 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Είναι φανερό πως συντέλεσε σημαντικά στην καθοριστική αυτή νίκη του Παναθηναϊκού. 

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-76 30/12/2014

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήραν μια μεγάλη νίκη με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ.Ο Αμερικάνος φόργουουρντ ήταν… όλα τα λεφτά στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο, προσφέροντας περίσσεια ενέργεια και πολύτιμες λύσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα με highlight το κόψιμο στον Τζέρεμι Πάργκο στο 70-70 στο 37′. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Γκιστ να μετρά 15 πόντους (1/2δίπ., 1/1τρίπ., 10/12β.), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα και 1 λάθος σε 28:11.

Παναθηναϊκός-Λιέτουβους Ρίτας 80-72 21/11/13

Μετά από ένα πραγματικά τραγικό πρώτο ημίχρονο, ο Γκιστ αποφάσισε να αλλάξει τη μοίρα μίας ακόμη προδιαγεγραμμένης ήττας και με εμφάνιση βγαλμένη από άλλο πλανήτη έκανε το κοινό του ΟΑΚΑ να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη εκείνης της περιόδου στην Ευρώπη μετά τις εξορμήσεις σε Κύπρο και Κρήτη. Ο δυναμικός φόργουορντ μετέτρεψε το δεύτερο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο, σημειώνοντας τους 21 από τους 24 πόντους του και ήταν πάντα εκεί για να καλύπτει τα λάθη των συμπαικτών του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Αμερικάνος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24π. με 7/10δίπ., 2/4τρίπ., 4/7β., 6ρ., 5κλ., 3κοψ., 3λ. σε 27:43.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Panathinaikos24

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News