"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οργανωμένοι οπαδοί"

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οργανωμένοι οπαδοί"



Τους συνδέσμους θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Γιάννης Γκούμας, ενώ θεωρεί πως οι σύλλογοι συντηρούν τη βία. “Δύο μέτρα και δύο σταθμά” η τιμωρία του Παναθηναϊκού…



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Χαρακτηριστικά ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού δήλωσε στο sdna.gr:

«Όλοι ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει κάτι, ότι ήταν η τελευταία φορά που είδαμε αυτές τις ασχήμιες. Θα πρέπει επιτέλους όμως να υπάρξουν και πραγματικές τιμωρίες. Τόσο για τις ομάδες, όσο και για αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια. Που ως επί το πλείστον βέβαια είναι οι οργανωμένοι. Εκείνοι πιστεύω πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη βία κι όσο συντηρούνται κι από τους ίδιους τους συλλόγους, τόσο θα γιγαντώνεται το πρόβλημα. Στην Αγγλία δηλαδή πως μπορούν και κόβουν το γήπεδο σε όσους προκαλούν επεισόδια κι εμείς δεν μπορούμε. Ή μάλλον δεν θέλουμε… ».

«Θες να τους κόψεις μία και καλή τον αέρα; Βάλ’ τους στη φυλακή. Το κάνει όμως η Πολιτεία; Τόσα χρόνια γιατί δεν έχει γίνει, πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο; Πολύ απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Για να μη γίνουν… κακοί, θέλουν να είναι πάντα αρεστοί. Και οι ομάδες βέβαια δεν μπορούν να μένουν απ’ έξω. Βάλε στο τραπέζι τον πιθανό αποκλεισμό από την Ευρώπη και βλέπεις στη συνέχεια αν συμμορφώνονται ή όχι. Εκείνο που λέω εγώ είναι ότι ο φόβος είναι ο καλύτερος τιμωρός. Αν η ομάδα ξέρει ότι θα τιμωρηθεί πραγματικά για τα επεισόδια που θα γίνουν στο γήπεδό της, τότε προφανώς και θα κάνει τα πάντα για να μη βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Κι όπως φαίνεται ως τώρα, προφανώς δεν έχουν γίνει αρκετά πράγματα από τους συλλόγους».

Όσο για τη «βαριά» καμπάνα στον Παναθηναϊκό; «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε τιμωρίες με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιες ποινές για όλους. Όντως, ήταν βαριά η τιμωρία στον Παναθηναϊκό, αλλά ας ελπίσουμε ότι ήταν μόνο η αρχή για την κάθαρση στο χώρο του γηπέδου. Θα μιλάμε για δίκαιη απόφαση, μόνο αν δούμε παρόμοιες ποινές και σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον και με άλλους μεγάλους συλλόγους. Και φυσικά όχι να την πληρώνουν μόνο οι μικροί».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News