Εκεί... πρωτοπέταξαν Ντομινίκ και Μάικ!

Εκεί... πρωτοπέταξαν Ντομινίκ και Μάικ!

Στο Κάουνας, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις για την 10η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague (13/3, 19:45), οι «πράσινοι» είχαν δει τους Ντομινίκ Ουίλκινς και Μάικ Μπατίστ να… ντεμπουτάρουν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για την ακρίβεια, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, ο «Human Highlight Film» έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στην ίδια πόλη λίγα χρόνια αργότερα, ο Μπατίστ έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα του «τριφυλλιού»!

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995 ο θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ, Ντομινίκ Ουίλκινς, έπαιξε τον πρώτο επίσημο αγώνα του στην Ευρώπη, στα προκριματικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Ζαλγκίρις με 59-56 με τον εννέα φορές All Star άσο να έχει 9 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 28 λεπτά παρουσίας.

Στην ίδια πόλη, το Κάουνας των 300.000 κατοίκων, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση με τη φανέλα των «πρασίνων» ο Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός σέντερ ήρθε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό το 2003. Τη σεζόν 2003-2004 λοιπόν (συγκεκριμένα στις 6/10/2003), ο μετέπειτα τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με το «τριφύλλι» συμμετείχε στην ήττα της ομάδας του από τη Ζαλγκίρις (80-74). Ο Μπατίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής είχε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Όπως φαίνεται η Ζαλγκίρις… πάει στον Παναθηναϊκό, αφού η ελληνική ομάδα μετράει 16 νίκες και μόλις 1 ήττα έναντι των Λιθουανών, με τα παραπάνω στοιχεία να είναι άξια αναφοράς!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News