Ο ταλαντούχος κύριος Ατζαγκούν (vids)

Ο ταλαντούχος κύριος Ατζαγκούν (vids)

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, αποδεικνύοντας πόσο χρήσιμο «εργαλείο» είναι για τον Παναθηναϊκό στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη ο Νιγηριανός χαφ πέτυχε το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα και έκτο στη σεζόν αν προσθέσουμε τα ματς με Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο και Αϊντχόφεν, ενώ έχει και δύο ασίστ (αμφότερες στον Καρέλη στα ματς με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα). Έξι είχε πετύχει πέρυσι σε όλη τη σεζόν και πάλι με τέσσερα στο πρωτάθλημα. Φέτος τα γκολ του στο πρωτάθλημα αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Με τον Πανιώνιο ήταν το σάλπισμα αντεπίθεσης για την ανατροπή του σκορ.

Με τη Νίκη Βόλου ήταν το μοναδικό και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Με τον ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο για το σπουδαίο «διπλό».

Με τον Εργοτέλη «κλείδωσε» την άνετη επικράτηση των Πρασίνων.

Η βελτίωση του Ατζαγκούν είναι εντυπωσιακή. Από ένα άγουρο ταλέντο όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, εξελίσσεται σε παίκτη προπονητή. Ειδικά τη φετινή σεζόν ο Αναστασίου έχει εμπιστευτεί στο Νιγηριανό σύνθετες αποστολές. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ατζαγκούν να προσπαθεί να… μπει στα παπούτσια του Μεχντί Αμπεΐντ και να παίζει πίσω από τον επιθετικό σε 4-2-3-1. Στην αρχή του δεύτερου γύρου έπαιξε για πρώτη φορά ως εσωτερικό χαφ στο 4-3-2-1, κάτι που επαναλήφθηκε δύο φορές. Έχει παίξει επίσης δεξιό χαφ σε δύο αγώνες. Στην Κρήτη κλήθηκε να αναπληρώσει το σημαντικό κενό του Κάρλος Ζέκα. Τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Το πιο θετικό απ’ όλα σχετικά με τον Ατζαγκούν είναι ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και όπως έχει αποδειχθεί ο Αναστασίου δουλεύει πολύ με τον 22χρονο Νιγηριανό, συνειδητοποιώντας ότι… ρουφάει σαν σφουγγάρι ό,τι μαθαίνει στις προπονήσεις.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News