Τα λεφτά δεν φέρνουν (πάντα) την ευτυχία...

Τα λεφτά δεν φέρνουν (πάντα) την ευτυχία...

Ο Τζέιμς Γκιστ έριξε «άγκυρα» στον Παναθηναϊκό για δύο ακόμη χρόνια και οι «νταμπλούχοι» Ελλάδας έκοψαν μια για τα καλά την όρεξη των επίδοξων μνηστήρων που τον ήθελαν διακαώς στο έμψυχο δυναμικό τους. Ας μείνουν πεινασμένοι, καθώς δεν πρόκειται να βγάλει τα πράσινα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αλήθεια ποιος θα μας το λεγε πριν από δύο χρόνια και… κάτι πως το trade του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα θα αποδεικνυόταν χρυσοφόρο. Αφενός ο Άντι Πάνκο που δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά παρά τις πλούσιες ικανότητές του πήγε στη Μάλαγα, με τον Τζέιμς Γκιστ να μετακομίζει στο ΟΑΚΑ.

Πόσοι πίστευαν πως είχε γίνει η κίνηση-ματ; Σίγουρα, ελάχιστοι. Πόσω μάλλον οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε που λίγα χρόνια νωρίτερα τον είχαν αποπέμψει από την Πόλη σαν αποτυχημένα. Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα και τώρα που του ξαναχτύπησαν την πόρτα, την βρήκαν ερμητικά κλειστή. Κι ας είχαν την ευχέρεια να του δώσουν πολλά χρήματα.

Πολλές φορές τα λεφτά δεν παίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο για να κλείσει ένας παίκτης. Σημαντικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη, καθώς και το πόσο χρήσιμο τον κάνεις να νιώθει. Ο Γκιστ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, από τότε που πήρε την απόφαση να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Και δεν το μετανιώνει, ούτε ξεχνάει!

Όταν είσαι κάπου «βασιλιάς», γιατί να φύγεις και να ρισκάρεις τα πάντα, με έπαθλο, απλά ένα λίγο πιο… χλιδάτο παλάτι; Αυτό λέγεται ματαιοδοξία και ο Τζέιμς Γκιστ δεν είναι τέτοιος, ούτε προτίθεται να «παίξει» ξανά με την καριέρα του.

Στον Παναθηναϊκό νιώθει καλά. Εισπράττει από παντού αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό, οπότε ποιος ο λόγος να ψάξει κάτι καλύτερο από το ιδανικό, επειδή απλά θα έπαιρνε μερικά χρήματα παραπάνω; ΚΑΝΕΝΑΣ, γιατί και αποδέχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση της ΚΑΕ.

Σημαντικό ρόλο στην άμεση επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε και το τάιμινγκ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινήθηκε «αστραπιαία» και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, μη αφήνοντας σε καμία άλλη ομάδα το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει μετά απ” ό,τι συνέβη.

Όταν κάνεις σε έναν παίκτη πρόταση ανανέωσης για δύο χρόνια από τον Μάρτιο, πώς να μην νιώσει ασφάλεια και σιγουριά. Συν τοις άλλοις, ο κόσμος της ομάδας λατρεύει τον δυναμικό Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος προτίθεται μέχρι τα… στερνά του να φοράει την φανέλα που τον εμπνέει…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Superbasket

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News