Το δεύτερο "σπίτι" του Μάικ Μπατίστ

Το δεύτερο "σπίτι" του Μάικ Μπατίστ

Η Ευρωλίγκα, έκανε ένα αφιέρωμα στον Μάικ Μπατίστ, κάνοντας μια αναδρομή της Ευρωπαϊκής καριέρας του «μπουλντόζα», η οποία ξεκίνησε από τη Σαρλερουά, διαγράφοντας μια διαδρομή, η οποία γράφτηκε με χρυσά γράμματα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 2000, όταν ο Μπατίστ άγνωστος μεταξύ αγνώστων, στο Ευρωπαϊκό κοινό, της νεοσύστατης τότε Ευρωλίγκας. 16 πόντοι και 8 ριμπάουντ, στην πρώτη παράσταση του «Μιχάλη»…

Η Μπιέλα δεν ήταν το όνομα που… θα περίμενε και ο ίδιος ο Μπατίστ, μετά από μια καλή σεζόν στο Βέλγιο, ωστόσο η προοπτική του Ιταλικού πρωταθλήματος, άφηνε μια χαραμάδα για κάτι καλύτερο…

Πράγματι ο Μάικ αξιοποίησε τη σεζόν του στην Ιταλία και την Μπιέλα, με αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς να επιστρέψει στην πατρίδα του, υπογράφοντας στο Μέμφις. Στη συνέχεια του αφιερώματος, αρχίζει η πορεία προς τον θρόνο… καθώς, η «αναγέννηση» του Μπατίστ, επί Αθηναϊκού εδάφους, άρχισε τη σεζόν 2002-2003, όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έφερε στον Παναθηναϊκό.

Το αφιέρωμα καταλήγει με τη νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά του, πλέον σαν προπονητής, ευρισκόμενος στο τεχνικό τιμ του Canton Charge, ομάδα που σχετίζεται άμεσα με τους Κλίβελαντ Κάβαλιερς (θυγατρική, η οποία συμμετέχει στην D-League).

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News