Τρίτη δόση εμβολίου: Στους 3 μήνες για όλους τους ενήλικες
Στους 3 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους επβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ethnos.gr
Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά».
Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ethnos.gr οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εισήγηση ήταν για να αφορά χορηγείται η τρίτη δόση στο τρίμηνο.
Αναλυτικότερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε διάρκεια ενημέρωσης ότι “η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά”.
Αναλυτικότερα η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις.
Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.
Το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το J&J παραμένει.
Πηγή: ethnos.gr
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Έτοιμος για τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ο Παναθηναϊκός!
- Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Φαν Μπόμελ, Παπαδόπουλο και Δώνη
- Νέα πρόταση για τον Παναθηναϊκό με Ματίας Αλμέιδα
- Αλλάζει λογική: Το νέο προπονητικό προφίλ που ψάχνει ο Παναθηναϊκός
- «Θετικός για Παναθηναϊκό ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι - Τι περιμένει ο Ιταλός»