"Βούλιαξε" το ΟΑΚΑ για το... 6ο! (vid)

"Βούλιαξε" το ΟΑΚΑ για το... 6ο! (vid)

Μέσα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ, ενδεικτικό της «δίψας» των οπαδών του Παναθηναϊκού, η ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» ακριβώς πριν από 4 χρόνια προκρίθηκε στο Final Four της Βαρκελώνης, αφήνοντας εκτός την τότε κάτοχο του τροπαίου και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στη σειρά με 3-1 νίκες, μια πρόκριση που ουσιαστικά τους χάρισε και το 6ο ευρωπαϊκό στην ιστορία τους.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ευρωλίγκα 2011. Ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη φάση των «16» τα είχε βρει σκούρα κυρίως λόγω της αναπάντεχης ήττας του από τη Λιέτουβος Ρίτας μέσα στο ΟΑΚΑ, κάτι που του στέρησε και την πρώτη θέση στον όμιλο. Τι σήμαινε αυτό;

Οι «πράσινοι» όχι μόνο διασταυρώθηκαν με την κάτοχο του τροπαίου και μεγάλο φαβορί για το repeat Μπαρτσελόνα, αλλά θα την αντιμετώπιζαν με μειονέκτημα έδρας. Όλοι τότε έκαναν το λάθος να τον έχουν ξεγραμμένο από το Final Four της Βαρκελώνης. Έπαιζε ρόλο, φυσικά, και η… αθάνατη ελληνική συνωμοσία ότι «η Μπαρτσελόνα πρέπει να πάει Final Four, αφού διεξάγεται στην έδρα της».

Προφανώς, όλα αυτά ήταν για γέλια και ο «Ζοτς» έχει ετοιμάσει ειδικά για τους αγώνες με την Μπάρτσα ένα ειδικό πλάνο αντιμετώπισης των Καταλανών και ειδικότερα του Χουάν Ναβάρο (το λεγόμενο «1-4»). Μετά από μια συγκλονιστική σειρά, πριν από ακριβώς 4 χρόνια, το «τριφύλλι» μέσα στο ΟΑΚΑ πραγματοποιεί την πιο πειστική του εμφάνιση και κάνει «πάρτι» στο Κλειστό επικρατώντας του συνόλου του Τσάβι Πασκουάλ με 78-67, μπροστά σε περίπου 23.000-24.000 οπαδούς.

Εφόσον επιτεύχθηκε αυτός ο άθλος, ο Παναθηναϊκός ως φαβορί πια, δεν συνάντησε σοβαρή αντίσταση στο Final Four και με δύο νίκες απέναντι σε Σιένα και Μακάμπι κατέκτησε το 6ο του ευρωπαϊκό, που ουσιαστικά το είχε… σηκώσει από την 31η Μαρτίου του 2011.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News