Και άλλος αντίπαλος στη "μάχη" για Βεζένκοφ

Και άλλος αντίπαλος στη "μάχη" για Βεζένκοφ

Το Newspao.gr αποκαλύπτει συνάντηση του Σάσα Βεζένκοφ με στελέχη της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη. Το όνειρο του Βεζένκοφ είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ωστόσο ενδέχεται να επιλέξει τη διαδρομή του Κώστα Παπανικολάου για να φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό («Αν ξαναέρθει πρόταση, θα τη συζητήσω», είπε χαρακτηριστικά), το Newspao.gr αποκαλύπτει ότι τον τελευταίο καιρό στο κυνήγι της υπογραφής του έχει μπει ένας πολύ ισχυρός «παίκτης».

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η Μπαρτσελόνα έχει βάλει στο στόχαστρό της τον χαρισματικό φόργουορντ, αλλά δεν έμεινε εκεί. Κατά την παραμονή της αποστολής των Καταλανών στην Αθήνα, για την αναμέτρηση του Top16 της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό -η αναμέτρηση διεξήχθη στις 5 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, σκορ 77-81- δύο στελέχη της Μπάρτσα ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και συνάντησαν τον Βεζένκοφ, ενώ πιθανότατα στο ραντεβού παρέστη και ο πατέρας του.

Οι παράγοντες του ιστορικού συλλόγου του εξήγησαν το πόσο πολύ τον υπολογίζουν για την επόμενη σεζόν, τον διαβεβαίωσαν ότι θα αποτελέσει προτεραιότητα του συλλόγου η αγωνιστική αξιοποίησή του, του ανέλυσαν ακόμη και το μεταγραφικό πλάνο, ώστε να μην έχει καμία αμφιβολία ότι αν υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, θα βλέπει το παρκέ με τα κιάλια. Σημειωτέον ότι και πέρυσι το καλοκαίρι, οι Μπλαουγκράνα είχαν πλησιάσει τον Βεζένκοφ, όπως ο Παναθηναϊκός και η Μπάγερν Μονάχου.

Το σημαντικότερο, που προέκυψε στην πρόσφατη συνάντηση; Τα στελέχη της Μπαρτσελόνα του ξεκαθάρισαν ότι ο σύλλογος δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στις φιλοδοξίες του, κάτι που σημαίνει ότι όποτε αισθανθεί έτοιμος και έλθει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, η πορεία της καριέρας του θα είναι όμοια με εκείνη του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος με μόλις μια σεζόν στην Ισπανία (και τέσσερα φυσικά στον Ολυμπιακό), τίναξε την μπάνκα στον αέρα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο ύψους 9,65 εκατ. δολαρίων με τους Χιούστον Ρόκετς.

Η συνάντηση του Βεζένκοφ με τα στελέχη της Μπαρτσελόνα δεν σημαίνει ότι έκλεισε και η συμφωνία, ωστόσο αποδεικνύει ότι η μετοχή του 19χρονου φόργουρντ αρχίζει να αποκτά μεγάλη αξία στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και ανοίγει μια τεράστια «πόρτα» στην καριέρα ενός νεαρού αθλητή, ο οποίος πέρυσι αποφάσισε να συνεχίσει στον Αρη για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του. Το βέβαιον είναι ότι δεν θα αργήσει να έλθει η στιγμή, κατά την οποία η οικογένεια Βεζένκοφ θα κληθεί να πάρει μια ακόμη σπουδαία απόφαση για την καριέρα του νεαρού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News