Η νέα αρχή του Κόναν

Η νέα αρχή του Κόναν

Πλάκα θα έχει να υπογράψει στη Λεγανιές ο Κόναν. Από δανεικός στον Λεβαδειακό να πηγαίνεις σε κλαμπ της Ισπανίας δεν το λες μικρό πράγμα, ακόμα κι αν είναι για τη Segunda Divuision.

Ο 20χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού (γεννήθηκε στο Βαρέζε και πήρε την ιταλική υπηκοότητα) έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Μίλαν και της Ίντερ. Ακολούθως πήγε στην Κλερμόν και στη β’ ομάδα της Μπορντό με την οποία αγωνίστηκε στο UEFA YouthLeague.

Ο Κόναν ήταν προσωπική επιλογή του Νίκου Νταμπίζα που τον είδε και τον ξεχώρισε σε τουρνουά στη Σουηδία. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο κι έπαιξε στα φιλικά του καλοκαιριού πετυχαίνοντας, μάλιστα, το γκολ στην ήττα από τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (2-1). Θεωρήθηκε επένδυση για το μέλλον.

Όπως έγραφαν οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, πρόκειται για all around επιθετικό, με ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική σωματοδομή και διάθεση ν’ ακούσει και να μάθει. Είχε κερδίσει τους προπονητές του, αλλά μετά την απόκτηση του …Ούφε Μπεκ, προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να βρει ενεργό ρόλο σε ομάδα με στόχους, να αποκτήσει εμπειρία επίσημων αγώνων και την κατάλληλη νοοτροπία.

Μόνο από αυτή την κίνηση, την αποχώρηση από το Κορωπί του Δημήτρη Εμμανουηλίδη (για τον διαλυμένο Πανιώνιο) και το …θάψιμο του Αργύρη Καμπετσή καταλαβαίνετε σε τι άρρωστο περιβάλλον εντάχθηκε ο Αφρικανός που θέλει να κάνει νέα αρχή.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News