Αποφεύχθηκε το Grexit

Αποφεύχθηκε το Grexit

Έστω και στις… καθυστερήσεις αποφεύχθηκε η ρήξη ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την UEFA, καθώς μετά από συζήτηση που διήρκεσε 2,5 ώρες βρέθηκε η φόρμουλα με την οποία συμφώνησαν όλες οι πλευρές και τελικά δεν θα υπάρξει… Grexit της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διαβάστε τι είπαν αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης:

Γιώργος Γκιρτζίκης:

«Εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος.

Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς».

Τζιάνι Ινφαντίνο (Γ.Γ. ΟΥΕΦΑ):

«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο.

Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο (Πέμπτη 30/4)».

Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ):

«Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Όλα τοποθετήθηκαν πάνω στο τραπέζι. Δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις πως δεν θίγεται το αυτοδιοίκηση της ομοσπονδίας. Χάρηκα που έγινε δεκτή η πρόταση μου να είμαστε όλοι στην αίθουσα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για ηρεμήσουν τα γήπεδα και να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.

Είναι μία καλή ευκαιρία να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε μία τροχιά. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια αλλά και να είναι. Πιστεύω πως θα έχουμε καλή κατάληξη. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίσαμε πως δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο». 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News