"Εξαιρετικός και ισορροπημένος μέσος"

"Εξαιρετικός και ισορροπημένος μέσος"

Ο Φινλανδός δημοσιογράφος, Γιόσκα Σααρίνεν, σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Ρόμπιν Λούντ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το να μιλάς για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχεις δει, ουσιαστικά δεν έχει ουσία. Το να μαθαίνει τι… ψάρια πιάνει από κάποιον που τον ζει σχεδόν καθημερινά, όμως, έχει τεράστια σημασία.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ», λοιπόν, ο ρεπόρτερ της HJK, Γιόσκα Σααρίνεν, ανέλυσε τον 22χρονο άσο που θα ανήκει στον Παναθηναϊκό σε λίγες μέρες.

Ο συντάκτης της «Helsingin Sanomat» (κορυφαία εφημερίδα της Φινλανδίας σε επίπεδο κυκλοφορίας), μίλησε για έναν παίκτη με τεράστιο ταλέντο, που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις και ξεκαθάρισε πως θα πόνταρε τα χρήματά του στην επιτυχία του:

«Ο Ρόμπιν Λούντ είναι ένας εξαιρετικός μέσος. Με απόλυτη ισορροπία επιθετικά και αμυντικά. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, αλλά αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτόν είναι το γεγονός πως αγωνιστικά είναι… σοφός όταν κινείται χωρίς την μπάλα. Θα τον έλεγα πολύπλευρο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Η καλύτερή του, όμως, είναι αυτή του κεντρικού μέσου. Αυτό τον καιρό χρησιμοποιείται περισσότερο ως εξτρέμ στην Ελσίνκι.

Θεωρώ λοιπόν πως η μεγάλη του δύναμη είναι το γεγονός πως το αγωνιστικό του επίπεδο δεν επηρεάζεται απ’ τη θέση στην οποία χρησιμοποιείται.
Ως άνθρωπος και χαρακτήρας, είναι ιδιαίτερα ήρεμο παιδί και έξυπνος. Δεν σκέφτεται ιδιαίτερα τον εαυτό του, δεν αισθάνεται βεντέτα παρότι τον αγαπά ο κόσμος της HJK. Πνευματικά, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Αν μου έλεγε κανείς να στοιχηματίσω, θα πόνταρα τα χρήματά μου στην επιτυχία του. Θα τα καταφέρει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, αλλά ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο. Άλλωστε είναι νέος ακόμη κι αυτό φαίνεται απ’ το γεγονός πως καλά καλά δεν έχει προλάβει να αγωνιστεί σε πολλά ματς της Εθνικής ομάδας».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News