Συγκλονιστική δήλωση από Μόργκαν!

Συγκλονιστική δήλωση από Μόργκαν!

Ελάχιστες ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Αθήνα, ο Ρέιμαρ Μόργκαν μιλάει από το Μίτσιγκαν στο SDNA για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, τον Παναθηναϊκό!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ηταν ενθουσιασμένος και …ακουγόταν! Ο Ρέιμαρ Μόργκαν μόλις είχε ξυπνήσει κι ετοίμαζε της βαλίτσες του για το μεγάλο άλμα της καριέρας του. Το κέρδισε, δεν του το χάρισε κανείς. Εστω κι αν ακόμα και η πρώην ομάδα του, η Γκέτινγκεν, παραδέχθηκε πως… “Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας παίκτης μας θα κατάφερνε να παίξει στον Παναθηναϊκό”. Ο Ρέιμαρ Μόργκαν τα κατάφερε όμως και ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως ένα από τα κορυφαία νέα που δέχθηκε ποτέ στη ζωή του.

Πέραν της ανακοίνωσης που έκανε η Γκέτινγκεν, ακόμα και ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής του, μιλώντας κι αυτός στο sdna.gr, εξέφρασε ακριβώς την ίδια άποψη… “Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε τόσο γρήγορα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά του αξίζουν συγχαρητήρια που τα κατάφερε. Είναι ένας καταπληκτικός τύπος” είπε ο Ολλανδός κόουτς των Γερμανών, Γιοχάνες Ρέικερς…

“Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία καθώς αναλογίζομαι συνέχεια από που έρχομαι και που πάω…” ήταν η πρώτη κουβέντα του Ρέιμαρ Μόργκαν… “Είναι μία τεράστια ευκαιρία για εμένα κι ελπίζω ότι θα τα καταφέρω… Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ” είπε ο γεννημένος στο Κάντον του Οχάιο, με το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε να βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από αυτό του Κώστα Κουφού…

“Εχω πολύ καιρό να το μιλήσω, αλλά είναι ένας πραγματικά καλός φίλος. Παίζαμε αντίπαλοι σε πάρα πολλές περιπτώσεις με τα σχολεία μας, αλλά κι εκτός σχολείων” θυμήθηκε ο 27χρονος undersized σέντερ και πρόσθεσε: “Θέλω να δείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε αυτός ήταν ο στόχος μου. Πάντα ήξερα ότι μπορώ να αγωνιστώ σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά δεν βιαζόμουν. Περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία”.

Το ερώτημα για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι ένα… Τι φέρνει αυτός ο άγνωστος σούπερ αθλητής στην ομάδα τους: “Τους απαντώ ότι φέρνω όλη μου την καρδιά να την αφήσω στο γήπεδο για την ομάδα που με επέλεξε και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε τόσο υψηλό επίπεδο. Επίσης φέρνω την ενέργειά μου, το καλό παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός από το λόου ποστ, αλλά και την άμυνά μου. Μπορώ να παίξω και να μαρκάρω παίκτες που αγωνίζονται από το ένα μέχρι το τέσσερα”.

Προφανώς αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί στον Παναθηναϊκό, διότι ο Μόργκαν έρχεται να …φορέσει τα παπούτσια του Τζέιμς Γκιστ, τον παίκτη κλειδί στους τίτλους που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό με το μαρκάρισμα στον Βασίλη Σπανούλη… “Ξέρω τον Σπανούλη αρκετά καλά. Αν χρειαστεί να τον σταματήσω και ο κόουτς μου ζητήσει κάτι τέτοιο, προφανώς και θα το το προσπαθήσω. Είμαι σε θέση να το κάνω, ή ν δοκιμάσω έστω. Οταν ήμουν στο κολέγιο έπαιζα στη θέση “3” και χρειάστηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μαρκάρω πιο κοντούς παίκτες”.

Εκτός αυτών, ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού φέρνει στο τραπέζι… “Το καλό σουτ από μέση απόσταση και την ικανότητά μου στην πάσα, όπως επίσης και τη νοοτροπία. Προέρχομαι από το Μίτσιγκαν Στέιτ και οι αρχές που διδασκόμαστε εκεί διαμορφώνουν παίκτες που έχουν μέλημα να παίζουν για την ομάδα τους, το σύνολο και όχι τους εαυτούς τους. Με προπονητή τον Τομ Ιτζο, ήταν αδύνατον να κάνεις διαφορετικά”.

Κάπου εκεί η συνομιλία έκλεισε και ο Μόργκαν συνέχισε να φτιάχνει τις βαλίτσες του για το ταξίδι στην Αθήνα. Εστω και χωρίς να έχει καλέσει στο τηλέφωνο τον Καλίν Λούκας, τον Αμερικάνο πλέι μέικερ, που πριν μερικά χρόνια πέρασε για ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό και ήταν ο γκαρντ του Μίτσιγκαν Στέιτ την περίοδο που ο Μόργκαν αγωνιζόταν στους Σπάρτανς…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News