Παναθηναϊκός - Λαουάλ: Ετσι φτάσαμε στο "διαζύγιο"

Παναθηναϊκός - Λαουάλ: Ετσι φτάσαμε στο "διαζύγιο"

Ποιο ήταν το τελευταίο επεισόδιο στη σχέση του Παναθηναϊκού με τον Γκάνι Λαουάλ και γιατί η τελευταία ελπίδα «έσβησε» πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στη μακρά λίστα του Παναθηναϊκού «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» προστέθηκε και ο Γκάνι Λαουάλ που αποτελεί παρελθόν για τους «πράσινους», μόλις τρεις μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Η ελπίδα πως οι «πράσινοι» είχαν βρει το alter ego του Λάσμε, τον παίκτη δηλαδή που θα αξιοποιούσε τις ασίστ του Διαμαντίδη και θα κάρφωνε σαν δαιμονισμένος τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, πήγε… περίπατο από την αρχή, μέχρι που φτάσαμε στον τελευταίο μήνα που οι δύο πλευρές… ανέχονταν η μία την άλλη, μέχρι τελικά να έρθει ο αντικαταστάτης και να βγει το «διαζύγιο».

Η αλήθεια είναι ότι ο Λαουάλ δεν κόλλησε ποτέ στον Παναθηναϊκό για διάφορους λόγους και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν φταίει ποτέ μόνο η μία πλευρά. Ισως να το είχε λάθος στο μυαλό του ο Ιβάνοβιτς, όταν αποφάσιζε την απόκτησή του, ίσως να μην είχε τις κατάλληλες πληροφορίες, η αλήθεια ωστόσο είναι πως αυτό που είδαμε μ’ αυτό που περιμέναμε να δούμε δεν είχε καμία σχέση.

Το πράγμα ξεκίνησε στραβά από την αρχή… Ο Λαουάλ χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο για να μπει στην ομάδα, να καταλάβει τη φιλοσοφία και να προσαρμοστεί στην ταχύτητα σκέψης που ήθελε ο προπονητής του. «Είναι ένα κλικ πίσω σ’ όλες τις κινήσεις», έλαγαν στον Παναθηναϊκό, ήρθε ο τραυματισμός στον ώμο και τα πάντα πήγαν πίσω, την ώρα που όλοι απορούσαν με την επιλογή του Ιβάνοβιτς να τον αφήνει στην πάγκο και να τον χρησιμοποιεί δίλεπτα και πεντάλεπτα. «Κάποια στιγμή θα στρώσει» πίστευαν στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό το «στρώσιμο» δεν έγινε ποτέ.

Πριν από το ταξίδι στη Μόσχα ο Λαουάλ είχε μια έντονη διαφωνία στην προπόνηση, όταν ο Ιβάνοβιτς του ζήτησε να βγάλει περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Το μικροεπεισόδιο δεν πήρε έκταση, αλλά ήταν ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα λέγεται πως ο Μαυροβούνιος τεχνικός του επέβαλλε πρόστιμο 1.000 ευρώ για το γεγονός ότι δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση, με τον παίκτη να πηγαίνει την επόμενη μέρα και να προσφέρει σε μετρητό το ποσό των 1.000 ευρώ!

Στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, λίγο μετά το τζάμπολ, ο Λαουάλ αποχώρησε εσπευσμένα από το πάγκο, χωρίς να πάρει τη σχετική άδεια, κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια για να φάει μια μπανάνα και επέστρεψε στο γήπεδο, δηλώνοντας στους ανθρώπους της ομάδας πως αισθανόταν ζαλάδες και χρειαζόταν να πάρει ενέργεια. Το περιστατικό εξόργισε τον Ιβάνοβιτς και η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει…

Μετά τη Μόσχα, με πρωτοβουλία του παίκτη, ο Λαουάλ και ο Ιβάνοβιτς έκανε μία πρόσωπο με πρόσωπο κουβέντα σε μια ύστατη προσπάθεια να λύσουν την παρεξήγηση. Συμφώνησαν να αφήσουν στο παρελθόν όσα είχαν συμβεί και να κάνουν ένα restart προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και ο Λαουάλ να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, το περιστατικό που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, συνέβη παραμονές του κρίσιμου αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον οποίο και κρίθηκε η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Αν και ο Ιβάνοβιτς είχε κάνει κάποια σχέδια για τη χρησιμοποίησή του, στην προπόνηση της Πρωτομαγιάς ο Λαουάλ δεν εμφανίστηκε ποτέ, χωρίς βεβαίως τη σχετική άδεια από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αρχικώς είχαν ενημερωθεί πως θα καθυστερήσει για 15-20 λεπτά για προσωπικούς λόγους.

Ενα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα στις ΗΠΑ που τον κρατούσε διαρκώς στα τηλέφωνα έγινε η αιτία να μην παραστεί καν στην τελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι, με τον ίδιο να δηλώνει πως αναζητούσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά αυτοί δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, προφανώς γιατί βρίσκονταν στην αρένα του ΟΑΚΑ για την προγραμματισμένη προπόνηση.

Ετσι, ο Λαουάλ δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αν και ο ίδιος υποστήριζε πως στη διάρκεια του αγώνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον ρώτησε δύο φορές «είσαι έτοιμος;», με τον ίδιο να απαντά «πανέτοιμος», χωρίς τελικά να παίρνει την εντολή να πατήσει στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Κάπως έτσι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα για να γεφυρωθεί το χάσμα και το μόνο που απέμενε για να λυθεί και τυπικά η συνεργασία ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Ο Παναθηναϊκός ήθελε πρώτα να κλείσει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό και στη συνέχεια να τον αποδεσμεύσει, όπως και τελικά συνέβη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News