Με στόφα και... άντερα ηγέτη

Με στόφα και... άντερα ηγέτη

Με στόφα και... άντερα ηγέτη


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ουδείς αθλητής θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Σέρχιο Σάντσεθ το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο. 

Σκεφτείτε το λίγο: να αγωνίζεσαι μία ζωή στην Πριμέρα Ντιβισιόν, να αποφασίζεις… στο τελευταίο λεπτό να την αφήσεις για να έρθεις στην Ελλάδα και να ηγηθείς της άμυνας του Παναθηναϊκού και στο τρίτο σου μόλις ματς με την ομάδα να έρχεται η καταστροφή.

Ο εφιάλτης του αποκλεισμού από κάποια Καμπάλα, η εισβολή οπαδών, ο προπηλακισμός… Δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις για τον οποιονδήποτε και συνάμα πρωτόγνωρες για τον Ισπανό άσο.

Ο κίνδυνος να τον… πάρει από κάτω ήταν αναμφίβολα ορατός και ο Τάκης Φύσσας προσπάθησε να αναλάβει την ψυχολογική του ανάταση. Ωστόσο τον περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη: ο Σάντσεθ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά είχε πεισμώσει κιόλας!

«Δεν υπάρχει πρόβλημα. Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου και να ξέρετε ότι τώρα θα δείτε τον πραγματικό Σάντσεθ. Βρίσκομαι λίγο καιρό στην ομάδα, ακόμα γνωρίζω πράγματα και μαθαίνω τους συμπαίκτες μου, όμως έχω πεισμώσει πάρα πολύ και θα δείτε ότι όλοι μαζί θα το αλλάξουμε το κλίμα» τόνισε χαρακτηριστικά και το βράδυ της Κυριακής τήρησε την υπόσχεσή του, δείχνοντας ότι διαθέτει τα… άντερα και την προσωπικότητα να ηγηθεί των μετόπισθεν του Παναθηναϊκού.

Συν τοις άλλοις στη διάρκεια του ματς με την Καλλονή ήταν αυτός που φώναζε και καθοδηγούσε τα μετόπισθεν, που χειροκροτούσε τους συμπαίκτες του όταν έκαναν λάθη, που καλούσε τον κόσμο να χειροκροτήσει όσους γίνονταν αλλαγή…

Η δε παρουσία του από αμιγώς ποδοσφαιρικής άποψης ήταν γεμάτη στιλ, πάθος και ποιότητα. Το δεξί του πόδι έμοιαζε με μοιρογνωμόνιο, ακόμα και τα διωξίματά του ήταν «ζυγισμένα», ενώ οι μακρινές μπαλιές ακριβείας που επιχείρησε ήταν «φαρμακερές» για τον αντίπαλο. Η ευκαιρία του Καλτσά στο 86′ δημιουργείται από δική του μεταβίβαση προς τον Νάνο, απ’ αυτόν ξεκινάει το πρώτο γκολ με την πάσα προς τον Ζέκα, απ’ αυτόν και το τέταρτο με τη μεταβίβαση προς τον Μπεργκ. 

«Μέσα» είναι και στο τρίτο με το στρώσιμο με το στήθος πριν από το σουτ του Καρέλη. Στα τρία απ’ τα τέσσερα γκολ! Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι και στο Αγρίνιο μετά από διώξιμό του ο Μπεργκ διαμόρφωσε την ανατροπή, τότε η δημιουργική του συμβολή αυξάνεται στα τέσσερα απ’ τα έξι έως τώρα γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα. Οχι κι άσχημα για κεντρικός αμυντικός…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News