"Ο Διαμαντίδης κάνει την ζωή μας πιο εύκολη"

"Ο Διαμαντίδης κάνει την ζωή μας πιο εύκολη"

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ελλάδος και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον επισημαίνει το πόσο βοηθάει η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ εξηγεί πού οφείλεται η βελτιωμένη εικόνα των τελευταίων αγώνων.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν και η σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου έφτασε στο όριό της, τους τρεις αγώνες, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση. Το 2-1, μάλιστα, ήρθε με εμφατικό τρόπο, καθώς οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 100-70, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα κατά διαστήματα. Σε αυτό, μάλιστα, συνέβαλε και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

Ο Αμερικανός μέτρησε μόλις 4 πόντους, όμως βοήθησε σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, στο νέο ρόλο που του έχει αναθέσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Μιλώντας στο SPORTIT, αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν εντός των τειχών με την παρουσία του Έλληνα προπονητή, μιλάει για τον ρόλο που έχει αποκτήσει στα τελευταία παιχνίδια, ενώ απαντάει στο κατά πόσο επηρεάζουν οι τραυματισμοί την ομάδα.

Το 2-1 έγινε απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου και η πρόκριση στην επόμενη φάση ήρθε. Πώς αντιμετωπίσατε το παιχνίδι;

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξουμε μπάσκετ. Προσπαθούμε σκληρά να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να βάζουμε νέα πράγματα που θέλει ο προπονητής μας. Προφανώς είχαμε μια απογοητευτική ήττα στην έδρα του Κολοσσού, έτσι βγήκαμε στο παρκέ ώστε να την διορθώσουμε και να κάνουμε μια καλή προσπάθεια συνολικά».

Η ήττα στην Ρόδο ήταν κάποιου είδους κίνητρο για εσάς;

«Έχουμε αρκετά κίνητρα ως ομάδα. Βρισκόμαστε στα play off και παίζουμε για το πρωτάθλημα! Μέχρι στιγμής έχουμε χάσει αρκετούς παίκτες-κλειδιά που έχουμε στο ρόστερ και πολλά πράγματα αλλάζουν την ίδια στιγμή. Η διάθεση και η θέληση, όμως, παραμένουν. Οι παίκτες που αγωνίζονται έχουν τη διάθεση να παλέψουν για τη νίκη, παλεύουμε για τη νίκη. Κόντρα στον Κολοσσό αποστολή μας ήταν να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν».

Με τον coach Μανωλόπουλο τι έχει αλλάξει στην ομάδα και τι καινούργιο υπάρχει;

«Θεωρώ πως ο καθένας πλέον έχει καλύτερη αίσθηση του τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Το στυλ παιχνιδιού μας γίνεται πιο γρήγορο, δημιουργούμε πολλά προβλήματα στον αντίπαλο και τον πιέζουμε περισσότερο και αυτή είναι η φιλοσοφία του. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και στο τακτικό κομμάτι γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα, αλλά τα πράγματα για εμάς γίνονται καλύτερα όταν βάζουμε πίεση στο παιχνίδι μας και αναγκάζουμε τους αντιπάλους μας σε λάθη».

Στα τελευταία παιχνίδια έχεις πιο… απελευθερωμένο ρόλο. Πού οφείλεται αυτό;

«Όλοι οι παίκτες παίζουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν διαπιστώνουν πως έχουν λίγη παραπάνω ελευθερία κινήσεων. Για έναν λόγο μας δίνει αυτοπεποίθηση και το ίδιο το στυλ παιχνιδιού που έχουμε. Ο προπονητής μας ζητάει να είμαστε εξαιρετικά επιθετικοί στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση θέλει να παίζουμε πιο επιθετικά. Ζητάει από τους παίκτες να σουτάρουν όταν βρίσκουν ευκαιρία και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση σε κάθε παίκτη. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε η ομάδα παίζει πιο ελεύθερα, οι παίκτες παίζουν πιο ελεύθερα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κάθε παίκτης ξεχωριστά να παίζει καλύτερο μπάσκετ».

Ο Νίκος Παππάς θα μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες. Η ομάδα έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς, με τελευταίο κρούσμα αυτό του Εστέμπαν Μπατίστα. Πλέον, ο ρόλος σου αυξάνεται. Νιώθεις πιο υπεύθυνος;

«Πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να νικάμε! Είναι προφανές πως ο Παππάς είναι από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας και τώρα είναι εκτός. Δεν είδα τι συνέβη με τον Εστέμπαν, να πω την αλήθεια. Αυτή είναι η άσχημη πλευρά του μπάσκετ. Ο Παππάς θα είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ξέρω πως βρίσκεται σε καλά χέρια, όμως και θα επιστρέψει δυνατός. Ο Εστέμπαν είναι εκτός και αυτός, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρούμε τον τρόπο να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε νίκες μέχρι τέλους».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέγραψε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ, στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις 13 που είχε απέναντι στον Κολοσσό. Πώς είναι το να παίζεις μαζί του;

«Είναι πάντα εύκολο να παίζεις με έναν παίκτη της ποιότητάς του. Ξέρει πάντα πως να δημιουργεί αβαντάζ για κάθε θέση, είτε παίρνοντας το σουτ, είτε δημιουργώντας στο low porst, είτε πασάροντας σε κάποιον ελεύθερο συμπαίκτη του. Όταν παίζουμε με τον Διαμαντίδη κάνει τα πάντα εύκολα. Είναι διασκεδαστικό το πόσο καλά κινείται η μπάλα και βρίσκεις τον ελεύθερο συμπαίκτη και είναι πάντα ωραίο να τον βλέπεις να αγωνίζεται».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News