Η μεγαλύτερη μεταγραφή δεν ήταν ο Εσιέν, αλλά ο Μπεργκ

Η μεγαλύτερη μεταγραφή δεν ήταν ο Εσιέν, αλλά ο Μπεργκ

Η μεγαλύτερη μεταγραφή δεν ήταν ο Εσιέν, αλλά ο Μπεργκ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πραγματικά δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ με ποια λογική ο ΠΑΟΚ “χτύπησε” την πόρτα του Παναθηναϊκού για τον Μπεργκ και μάλιστα με το ποσό των… 2 εκατ. ευρώ;

Το έκανε για τα μάτια του κόσμου;

Το έκανε κάποιος με την αφέλεια ότι ο Παναθηναϊκός, λόγω αποκλεισμού, θα “σκοτώσει” τον Σουηδό;

To έκανε κάποιος πέριξ του ΠΑΟΚ και το χρεώθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Το έκανε ο Άρνενσεν, γιατί το είδε στο φλυτσάνι του καφέ;

Όπως και να έχει η κίνηση αυτή δεν είχε λογική.

Ο Παναθηναϊκός είχε πει λίγες εβδομάδες νωρίτερα “όχι” στα πετροδόλαρα της Αλ Αχλί (6 εκατ. ευρώ), ενώ απάντησε αρνητικά και στην πρόταση της τελευταίας στιγμής από την Μαρσέιγ του Μίτσελ, οπότε δεν υπήρχε ούτε μία στο δισεκατομμύριο να δωρίσει τον Μπεργκ στον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία με τον Σουηδό είναι κατ’ εμέ η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό. Ούτε ο Εσιέν, ούτε ο Σάντσεθ, ούτε κανείς άλλος…

Και όχι μόνο γιατί οι “πράσινοι” απάντησαν αρνητικά σε κάθε πρόταση που τους έγινε, αλλά κυρίως γιατί ο Μπεργκ “γουστάρει” που παίζει στον Παναθηναϊκό.

Η λεπτομέρεια που προσπέρασαν πολλοί το φετινό καλοκαίρι, είναι ότι ο Μπεργκ έχασε… πέντε εκατομμύρια ευρώ! Διότι η πρόταση της Αλ Αχλί, πέρα από τα χρήματα στον Παναθηναϊκό, ήταν μυθική κυρίως για τον 28χρονο επιθετικό.

Πόσα του έδιναν οι Άραβες; 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο! Στο σύνολο: 7,5 εκατ. ευρώ!

Πόσα θα πάρει από τον Παναθηναϊκό, στο ίδιο διάστημα; Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ!

Και όμως εάν ήταν οποιοσδήποτε άλλος παίκτης της κλάσης του Μπεργκ, αντι για… γκολ, θα δημιουργούσε προβλήματα στην ομάδα! Γκρίνιες, πείσματα, παράπονα. Μικρά και μεγάλα…

Αντιθέτως αυτός ο ποδοσφαιριστής, ίσως ο πιο επαγγελματίας που έχει εμφανιστεί ποτέ στα ελληνικά γήπεδα, αντί για “άρνηση”, έβγαλε θετική ενέργεια. Πέτυχε όμορφα γκολ και έγινε παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρούς.

Γι’ αυτό ο Μπεργκ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό, αφενός γιατί δεν… πουλήθηκε, αφετέρου γιατί δεν πούλησε το “τριφύλλι”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News