Νίνης, η καλύτερη μεταγραφή "αεροδρομίου"!

Νίνης, η καλύτερη μεταγραφή "αεροδρομίου"!

Όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε με πρωτοβουλία του Τάκη Φύσσα να επαναφέρει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τον Σωτήρη Νίνη τον Νοέμβρη που μας πέρασε, ελάχιστοι ήταν αυτοί που συμμερίζονταν την προσδοκία του για το comeback του 25χρονου μέσου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Την πεποίθηση, αν προτιμάτε, ότι με τις κατάλληλες συνθήκες, την απαιτούμενη εμπιστοσύνη-ψυχολογική ανάταση και τη δουλειά που γίνεται στο Κορωπί, ο Νίνης μπορεί να αναγεννηθεί.

Κι όμως! Εξι μήνες μετά την επιστροφή του στο «τριφύλλι», δίχως καν να έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, ο Σωτήρης Νίνης είναι και πάλι εδώ. Είναι ξανά ο παίκτης που ανάγκαζε τους πάντες να υποκλιθούν στο πηγαίο ταλέντο του. Ο Σωτήρης Νίνης κατάφερε με το σπαθί του και μέσω της σκληρής δουλειάς να διαψεύσει εμφατικά τους βιαστικούς και να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι η ίδια η ζωή προσφέρει δεύτερες… ευκαιρίες αρκεί να έχεις πάρει το μάθημά σου, να διατηρείς την αφοσίωσή σου και να μη χάνεις ποτέ την πίστη σου.

Τα λανθασμένα κριτήρια των επιλογών του και οι συνέπειές τους τον βύθισαν στον πυθμένα. Οι σωστές επιλογές, η σκληρή δουλειά και η κατάλληλη νοοτροπία τον επαναφέρουν στον αφρό. Πάνω στα ντουζένια του. Στην καλύτερη ηλικία της ποδοσφαιρικής του καριέρας…

Την Κυριακή το βράδυ απέναντι στον Ατρόμητο στη Λεωφόρο ο Νίνης ήταν ο μαέστρος που αναζητούσε (και δεν έβρισκε) τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός, ο απρόβλεπτος μπαλαδόρος που «ταΐζει» υποδειγματικά τους επιθετικούς. Ο Σισέ το είχε νιώσει για τα καλά στο πετσί του. Τώρα έχει έρθει η σειρά του Μπεργκ. Κι έχει ο Θεός…

Και δεν είναι μόνο η μαγική ασίστ-λόμπα στη φάση του πρώτου γκολ για Οσκαρ με την «οβίδα» του Μάρκους Μπεργκ. Ούτε (μόνο) ο επιβλητικός τρόπος με τον οποίον προσπέρασε σαν σταματημένο τον Κατσουράνη, σήκωσε το κεφάλι, είδε το σηκωμένο χέρι του Σουηδού και του πέρασε συστημένη την πάσα σηκώνοντας την μπάλα στο σημείο ακριβώς που την ήθελε. Ηταν και το απίστευτο κοντρόλ από τον… θεό στο διώξιμο του Νάνο και η κάθετη μπαλιά στον Ατζαγκούν στο 38′.

Ηταν και το υποδειγματικό στρώσιμο στον Καρέλη (54′) στο σουτ που απογειώνεται ο Γκορμπούνοφ για να αποκρούσει. Είναι οι διαγώνιες αλλαγές παιχνιδιού, οι κάθετες πάσες-φαρμάκι που μοίραζε σε κάθε ευκαιρία, οι πρωτοβουλίες που έπαιρνε στο ματς, η τακτική προσήλωση και τα κλεψίματά του (δεύτερος πίσω απ’ τον Ζέκα στο ματς με τον Ατρόμητο), που δημιούργησαν το πλήρες πακέτο της μεγάλης επιστροφής.

Κι αν στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης είχαν φανεί τα πρώτα σημάδια ελπίδας, απέναντι στον Ατρόμητο μπήκε η σφραγίδα της επιστροφής του μεγαλύτερου ταλέντου που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Μία εσωτερική μεταγραφή με κρότο αεροδρομίου…

Η αναγνώριση από τον Μπεργκ

Η ενέργειά του στο 61ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου «άδειασε» με διπλή προσποίηση τον Κατσουράνη και είδε εξαιρετικά την κίνηση του Μπεργκ στον χώρο στέλνοντάς την εκεί που την ήθελε ο Σουηδός, θύμισε κάτι από «Ολίμπικο» και την κορυφαία παράστασή του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στην επική ρεβάνς με τη Ρόμα.

Η μεγαλύτερη στιγμή μετά την επιστροφή του -μέχρι την επόμενη- με τον Μπεργκ να του αποδίδει τα εύσημα στους πανηγυρισμούς. Αφού έφυγε «σφαίρα» κι έβγαλε όλη την ένταση και την τρέλα του, μετά την «οβίδα» που εξαπέλυσε ο 28χρονος φορ, ακολούθως έγινε ένα «κουβάρι» με τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια «απομόνωσε» τον Νίνη τον οποίον κι αγκάλιασε για να τον ευχαριστήσει και τον «έδειξε» στην κερκίδα, θέλοντας να του αποδώσει τα εύσημα για τη «μαγική» ασίστ. Ο Σουηδός γουστάρει πολύ να παίζει μαζί με τον «el Ninio» και δεν το κρύβει

Ενθουσιασμένος ο Μαρκαριάν

Ενθουσιάστηκε (και) ο Σέρχιο Μαρκαριάν με την προχθεσινή εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη απέναντι στον Ατρόμητο. Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ήταν στην εξέδρα των επισήμων της Λεωφόρου την Κυριακή το βράδυ και έδειξε ενθουσιασμένος από την αγωνιστική εικόνα και τα δημιουργικά χαρακτηριστικά του Νίνη, τον οποίον υπολογίζει για τα καλά εν όψει των επόμενων κλήσεών του. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έλεγε μάλιστα ότι ένας παίκτης σαν τον Νίνη έλειπε από το ρόστερ της εθνικής και δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την «αναγέννησή» του.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News