Τα... παιδιά του Πειραιά!

Τα... παιδιά του Πειραιά!

Τα «ευτράπελα» πριν και μετά την «τεσσάρα» στον Ολυμπιακό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σήμερα έχουμε επέτειο της «τεσσάρας» στον τελικό κυπέλλου 1986! Η all star ομάδα των 16 διεθνών με τον «άγνωστο» Πιετρ Πάκερτ στον πάγκο έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό με τον αστικό μύθο ν’ αναφέρει πως ο Τσέχος πριν την έναρξη, αντί για τεχνική ανάλυση ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του απλώς να παίξουν καλά για να μην τον…διώξει ο πρόεδρος!

Οι πρωταθλητές «αφήνιασαν», έχασαν ευκαιρίες γι αστρονομικό σκορ (είχε δοκάρι ο Δημήτρης Σαραβάκος) κι έφεραν μπελάδες στους αντιπάλους τους. Ο πύρινος κόσμος «επισκέφτηκε» το προπονητικό τους κέντρο κι ο Τύπος της εποχής υπογράμμισε τις επιθέσεις κατά παικτών με τους οπαδούς να ζητούν να μάθουν ποιος πούλησε (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!) το ματς λες κι ήταν περίεργο που Παπαγγέλης, Ψεύτης, Μπονόβας, Σκούνας κι οι άλλοι υπέρλαμπροι αστέρες του «αιωνίου» διασύρθηκαν από Κυράστα, Ζάετς, Σαραβάκο.

Ήταν ο πρώτος τελικός μετά από εκείνον του 1969 (που κρίθηκε στο στρίψιμο της δεκάρας) όπου η ομάδα επέβαλλε τον δικό της νόμο στο τερέν. Από εκείνο το 90λεπτο μέχρι σήμερα κάθε φορά που τους πετυχαίνει ο ΠΑΟ σε τελικούς θυμάται τα… «παιδιά του Πειραιά!»

«… Και ένα (1993) και δύο (1988) και τρία (2004) και τέσσερα (1986) …παιδιά!»


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News