Έκρηξη από Αφρουδάκη: "Χρειαζόταν τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;"

Έκρηξη από Αφρουδάκη: "Χρειαζόταν τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;"

Βγήκε από τα… ρούχα του ο παίκτης του Τριφυλιού! Γιατί κατηγορεί διαιτησία και Ολυμπιακό στην αποκλειστική του συνέντευξη;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο έμπειρος Έλληνας πολίστας φυσικά αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Θοδωρή Βλάχο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Αν το σχολιάσω θα δώσω αξία στον Βλάχο».

Παράλληλα, ο Αφρουδάκης υποστήριξε πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας διαθέτουν ένα σύνολο δύο σκαλιά πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό, όμως στον τρίτο τελικό χρειάστηκαν τα σφυρίγματα γιατί αγωνιστικά… δεν τραβούσαν, ενώ έκανε λόγο και για την επόμενη μέρα των «πρασίνων».

Για αρχή θα ήθελα να μου κάνεις έναν μικρό απολογισμό της σεζόν…

«Ο Παναθηναϊκός είχε θέσει στόχο τους τελικούς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην αρχή της σεζόν και τα πέτυχε και τα δύο. Παλέψαμε στα ίσια και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, παρά τις ατυχίες που είχαμε και την ανάποδη διαιτησία σε κάποιες φάσεις. Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά και είμαστε ευχαριστημένοι με την φετινή σεζόν. Πετύχαμε το απόλυτο των στόχων, έκλεισε ιδανικά η χρονιά. Ό,τι πετύχαμε φέτος ήταν για πρώτη φορά και αυτό είναι σημαντικό. Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις ότι γράφεις ιστορία. Οι παίκτες που αγωνίζονται και νιώθουν μέρος της ιστορίας βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται».

Η πρόκριση στους τελικούς από μόνη της θεωρείται επιτυχία; Μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό μια σειρά τελικών που εν τέλει έληξε 3-0 εις βάρος του;

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα συνηθισμένη να πανηγυρίζει απλά μια πρόκριση σε τελικούς, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας. Όμως, δεν γίνονται όλα από την μία μέρα στην άλλη. Αυτή τη χρονιά ήταν το ξεκίνημα. Το τμήμα πόλο του “τριφυλλιού” μετράει πάνω από 80 χρόνια ζωής, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου παράλληλα. Πετύχαμε κάτι ιστορικό. Φυσικά, η συμμετοχή και μόνο δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Θεωρώ όμως πως ό,τι έγινε φέτος ήταν ένας… προπομπός για αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Καμία ομάδα δεν πήγε ξαφνικά 1η από την 4η-5η θέση».

Σε αυτή τη σειρά η αντιπαλότητα πέρασε και στην πισίνα. Πώς τα έζησες εσύ όλα αυτά;

«Ήταν μια έντονη σειρά, πράγμα λογικό, αφού έπαιζαν οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ελλάδας. Έγιναν ωραίοι αγώνες και πιστεύω πως όλα ήταν μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Δεν είχαμε επεισόδια και το πόλο έδειξε πως μπορεί να αντέξει τέτοια ματς και σε τελική φάση. Είχαμε βέβαια μεμονωμένα περιστατικά, αλλά εγώ τα βγάζω έξω από την συνολική εικόνα. Το άθλημά μας μπορεί να υποστηρίξει “ντέρμπι αιωνίων” χωρίς ακρότητες. Ύστερα από αυτή την σειρά βγήκε κερδισμένο το ελληνικό πόλο. “Ακούστηκαν” οι τελικοί, έκανε καλό όλο αυτό στο άθλημα».

Είδαμε όλοι πως είχες ένα φραστικό επεισόδιο με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Τι ακριβώς έγινε;

«Το ήθος και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτάζουν να βρίζω. Γύρισα και είπα στον προπονητή του Ολυμπιακού: “Σου αρέσει τώρα η διαιτησία;” και τότε μου… έσουρε ό,τι βρήκε και δεν βρήκε. Δεν θέλω να το σχολιάσω, αν το κάνω θα δώσω αξία στον Βλάχο».

Η διαιτησία κρίνεις πως επηρέασε την σειρά και δη τον τελευταίο τελικό;

«Η διαιτησία ήταν αναμενόμενο ότι θα προσπαθήσει να προστατεύσει την ομάδα που δεν τραβούσε αγωνιστικά στον τρίτο τελικό. Ο Παναθηναϊκός αν και είναι πολύ πιο κάτω από τον Ολυμπιακό έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Ο ΟΣΦΠ έχει τόσο καλή ομάδα που δεν χρειάζεται τα σφυρίγματα, αλλά πήρε πολλά».

Στο τελευταίο ματς σε είδαμε να μαζεύεις τους παίκτες γύρω σου και να τους μιλάς; Τους εμψύχωνες; Ήταν εκείνη την ώρα ο λόγος του αρχηγού;

«Τους μάζεψα γύρω μου και τους είπα ότι είναι πολύ όμορφο στον αθλητισμό να υλοποιείς τους στόχους σου. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού, να φέρνεις εις πέρας τους στόχους που θέτεις στην αρχή της σεζόν. Τους είπε επίσης πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης, όλη η ομάδα περιμένει να δει πόσο ψηλά μπορεί να μπει ο πήχης του χρόνου.

Πιστεύεις πως η διαφορά Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει η κυριαρχία των «ερυθρολεύκων»;

«Συνολικά θέλω να τονίσω πως ο ΟΣΦΠ είναι δύο σκαλιά πάνω από εμάς, καθώς πρόκειται για μια επαγγελματική ομάδα που διεκδικούσε ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα, κάναμε υπέρβαση. Είμασε ουσιαστικά μια ερασιτεχνική ομάδα ακόμα και στην οργάνωση σε σχέση με τον Ολυμπιακό! Βέβεβαια, υπάρχουν ακόμα χειρότερα… Η εικόνα που δείξαμε στον τρίτο τελικό ήταν συγκινητική. Παλέψαμε τα παιχνίδια με μια ομάδα που είναι ο κορμός της Εθνικής. Σε αντίθεση με εμάς που ο καθένας έχει και τη δουλειά του και ασχολείται με το πόλο σαν χόμπι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι αυτό που λέμε “δυο διαφορετικοί κόσμοι” στο ελληνικό πόλο. Οι αθλητές του Ολυμπιακού είναι επαγγελματίες. Και εμείς θα το θέλαμε, αλλά οι περισσότεροι αναγκάζονται και ασχολούνται με κάτι άλλο για να βγουν τα προς το ζην».

Για τα… μπρατσάκια και τις προκλήσεις από την εξέδρα τι έχεις να πεις;

«Δεν το θεωρώ γραφικό. Μακάρι να υπάρχει μόνο αυτό το πικάρισμα και στα άλλα ομαδικά αθλήματα! Τα παλαιότερα χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν στην Α2 ή την Β’ Εθνική και όταν κατέβαινε στον Πειραιά έτρωγε 15-20 γκολ. Είναι ένα πικάρισμα που δεν έχει βάση πλέον. Η ομάδα μας είναι ανταγωνιστική και σαν πικάρισμα ανήκει στο παρελθόν. Μακάρι όμως στον ελληνικό αθλητισμό να υπήρχε μόνο αυτό».

Μιας και μιλήσαμε για κόσμο… Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όλη τη σεζόν πώς σου φάνηκε;

«Ο κόσμος αγαπάει όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μας δίνει δύναμη να ξέρουμε ότι ο κόσμος βοηθάει. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος είναι ενεργός, ξέρουμε ότι ασχολείται και μας στήρίζει, μας δίνει δύναμη. Του το ανταποδώσαμε με κάποιες σημαντικές νίκες».

Ποια είναι τα σχέδια της ομάδας για την νέα σεζόν;

«Είναι πια στο χέρι της διοίκησης το που θα τεθεί ο πήχης για του χρόνου. Αν γίνουν δυο-τρεις καλές κινήσεις θα κλείσει κι άλλο η ψαλίδα. Βέβαια, όλα είναι στον αέρα, όπως και όλη η χώρα! Δεν έχουμε ενδείξεις για κάτι σίγουρο. Δώσαμε καλή εντύπωση στον κόσμο και την διοίκηση, είμαστε από τα επιτυχημένα τμήματα του Ερασιτέχνη. Εύχομαι και ελπίζω αν είναι όλα σωστά και αν υπάρχει διάθεση να γίνουν δυο-τρεις κινήσεις η διαφορά θα μειωθεί. Θα είμαστε πιο κοντά στον Ολυμπιακό για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ακόμα είναι νωρίς για προγραμματισμό, με αυτά που δείξαμε όμως ως ομάδα αξίζουμε την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω. Κάναμε ήδη το παραπάνω βήμα με τους τελικούς, αυτή η ομάδα πλέον αξίζει να πα΄ρει την ευκαιρία να διεκδικήσει και τίτλους».


 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News