Η ώρα του Νικ!

Η ώρα του Νικ!

Η ώρα του Νικ!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο διεθνής γκαρντ είναι έτοιμος να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη παρουσία του στο τουρνουά «Ακρόπολις».  

Η ποιότητα του είναι αναμφισβήτητη και δεν είναι τυχαίο πως η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό χαρακτηρίστηκε η κορυφαία στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά «Ακρόπολις» έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη Ευρωμπάσκετ όπου το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρεμιέρα θ’ αντιμετωπίσει τα Σκόπια, στο Ζάγκρεμπ.

Ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της Εθνικής, κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις του που ανέβηκαν αισθητά στα τελευταία τεστ τα οποία έδωσε η Εθνική ομάδα.

Τώρα… πατάει γκάζι!

Δεν είναι μυστικό πως ο Καλάθης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» της Εθνικής μας ομάδας καθώς μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ που θ’ αγωνιστούν στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Στα δύο τουρνουά που συμμετείχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε Κωνσταντινούπολη και Ξάνθη, ο διεθνής γκαρντ αναζητούσε τον καλό του ρυθμό και στα έξι ματς είχε μέσο όρο 4,3 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από κει και πέρα, ο παίκτης του Παναθηναϊκού, έχει αρχίσει ν’ ανεβάζει στροφές κάτι το οποίο φάνηκε στο τουρνουά «Ακρόπολις». Αναφορικά με τους χρόνους συμμετοχής του, απέναντι στην Ολλανδία έπαιξε 18:10’’ (10 π., 2/2 διπ., 2/3 τριπ.), με την Τουρκία 24:53’’ (3 π., 0/3 διπ., 1/4 τριπ.) και με την Λιθουανία 22:59’’ (9 π., 3/6 διπ., 1/2 τριπ.). Όπως γίνεται αντιληπτό ανέβασε την επίδοσή του επιθετικά καθώς ολοκλήρωσε το τουρνουά με 7,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Φυσικά και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου είναι ξεκάθαρο πως θα ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα αλλά και σε εκείνη η οποία θα τελειώνει τα ματς, ειδικά όταν αυτά θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Φώτης Κατσικάρης θέλει να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική άμυνα που παίζει ο παίκτης του «τριφυλλιού» πάνω στη μπάλα και την ταχύτητα του στο transition (στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση), οπότε θεωρείται δεδομένο πως θα έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια για να δώσει αυτό το οποίο χρειάζεται η ελληνική ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Παράλληλα, θέλει να στηριχτεί στην εμπειρία του και είναι δεδομένο πως ο Καλάθης είναι έτοιμος να… πατήσει το γκάζι στις μέρες που απομένουν για το Ευρωμπάσκετ και φυσικά να ηγηθεί της Εθνικής μας ομάδας που έχει ανάγκη την ποιότητά του, ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της σε μία δύσκολη διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν δυνατοί αντίπαλοι.

Αυτό το Ευρωμπάσκετ θα είναι και το… ορεκτικό για τον Καλάθη που επιστρέφει στην Ευρώπη για να διεκδικήσει πολλούς τίτλους και να βγει νικητής, κάτι που έχει αποδείξει πως το ξέρει καλά!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News