Σαν σήμερα υπέγραφε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Σαν σήμερα υπέγραφε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Σαν σήμερα, 4 Ιουνίου 1999, πριν από δεκαέξι χρόνια, ο μεγαλύτερος ευρωπαίος προπονητής και ένας τεράστιος Παναθηναϊκός στην πορεία, υπέγραφε το συμβόλαιό του με το «Τριφύλλι». Ο λόγος για τον αγαπημένο όλων των φίλων του Συλλόγου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Σέρβος προπονητής, ο Ζοτς μας, στα δεκατρία χρόνια που έμεινε στον Μεγάλο Σύλλογο, δημιούργησε τη σπουδαιότερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών και την πιο επιτυχημένη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία.

Ήταν η χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το ιστορικό πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, όμως ο διορατικός Παύλος Γιαννακόπουλος, έχοντας όραμα για τον Παναθηναϊκό, προσέλαβε στην τεχνική ηγεσία τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αντί να ανανεώσει με τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Μία κίνηση που έμελλε να χαράξει νέα κεφάλαια μεγαλείου στην «πράσινη» ιστορία, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων της χώρας.

Στα δεκατρία χρόνια παραπονής του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Μεγάλος Σύλλογος κατέκτησε πέντε Ευρωπαϊκά, έντεκα πρωταθλήματα και εφτά κύπελλα Ελλάδας. Στατιστικά και νούμερα που προκαλούν ίλιγγο στους εχθρούς και δέος στους φίλους του Συλλόγου.

Η τότε ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ έλεγε: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα (μαζί με τη εθνική Γιουγκοσλαβίας) προκειμένου να υπογράψει το πολυετές του συμβόλαιο».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον λαό του Παναθηναϊκού. Ξεχώρισε για το ήθος του, την ηθική και τις αξίες του που ταυτίζονταν με αυτές του Συλλόγου. Η θέση που κέρδισε στην καρδιά όλων μας είναι κάτι παραπάνω από μία σχέση προπονητή-Συλλόγου και αυτό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα του μεγάλου Σέρβου προπονητή.

Ευχή όλων οι δρόμοι μας να ανταμώσουν ξανά και το «Ομπράντοβιτς πάραμ παράμ παμ πέρομ περόμ» να ηχεί σε κάθε αγώνα της ομάδας.

Μεγάλε Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ευχαριστούμε για όλα!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News