Ο φιλάνθρωπος Εσιέν και ο χορός του Σισέ

Ο φιλάνθρωπος Εσιέν και ο χορός του Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν μεταξύ των φίλων του Μάικλ Εσιέν που είχαν ταξιδέψει στην Γκάνα για φιλικό ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα το 2013 και διασκέδασε μαζί με Αντεμπαγιόρ και Μπάλακ. Δεν σταμάτησε εκεί το σπουδαίο έργο του Εσιέν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένας από τους λόγους που Μάικλ Εσιέν επέλεξε να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Είναι καλοί φίλοι και όταν τον συμβουλεύτηκε φυσικά ο Γάλλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το “τριφύλλι”.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ φυσικά ήταν μεταξύ των φίλων του Εσιέν που ταξίδεψαν το 2013 μαζί του στην Γκάνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Γκανέζος άσος λοιπόν δημιούργησε το “Michael Essien Foundation” (φιλανθρωπική οργάνωση), λόγω του αδελφού του, ο οποίος είχε πεθάνει πριν ο ίδιος γεννηθεί. Ήθελε έτσι να βοηθήσει όλα τα υπόλοιπα παιδιά της Αφρικής, ενώ και ό ίδιος μεγάλωσε μέσα στην φτώχεια, με τον πατέρα του να έχει εγκαταλείψει την οικογένεια.

Η πρώτη μεγάλη κίνηση έγινε το 2013, όταν διοργάνωσε το “Game of Hope”, το παιχνίδι της ελπίδας δηλαδή, ένα φιλικό ποδοσφαιρικό ματς που είχε σκοπό να μαζέψει χρήματα για τα φτωχά παιδιά της Αφρικής.

Τότε ο Εσιέν έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης και την στήριξή τους εξέφρασαν οι Ζοζέ Μουρίνιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντριτς, Μεσούτ Εζίλ, Μαρσέλο, Σάμι Κεντίρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Βαράν, Καρίμ Μπενζεμά και Κακά…

Είχε βέβαια στήριξη και από την Τσέλσι, με τους Τζον Όμπι Μικέλ, Πετρ Τσεχ και Ρικάρντο Καρβάλιο να την εκφράζουν…

Το ταξίδι στην Άκρα

Το φιλικό διεξήχθη στις 8 Ιουνίου 2013 και εκτός του Τζιμπρίλ Σισέ μεταξύ των φίλων του Εσιέν ήταν παίκτες όπως οι Μίκαελ Μπάλακ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Φλοράν Μαλουντά, Μααμαντού Ντιαρά και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ.

Έμπολα και Μαλάρια

Κάποιος το 2014 αποφάσισε να γράψει στο twitter πως ο Μάικλ Εσιέν πάσχει από Έμπολα (Ίμπολα). Ο ίδιος το διέψευσε, αλλά δεν έκατσε εν συνεχεία με σταυρωμένα χέρια. Ήταν αυτός που ξεκίνησε την καμπάνια “United against Ebola”, για την σωστή ενημέρωση και πρόληψη κατά του ιού που κόστισε την ζωή σε περισσότερους από δέκα χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Είχε την στήριξη δεκάδων κορυφαίων ποδοσφαιριστών και μάλιστα στις 26 Φεβρουαρίου 2015 βραβεύτηκε στο Λονδίνο ως κορυφαίος Ανθρωπιστής στον πλανήτη για την χρονιά του 2014!

Εκτός του Έμπολα, έχει δώσει “μάχη” για την Μαλάρια, με ανάλογη καμπάνια για την ενημέρωση και την πρόληψη. Έχει περάσει ο ίδιος Μαλάρια, ενώ το “Michael Essien Foundation” έχτισε τουαλέτες και εγκαταστάσεις πρόσημου νερού για να βελτιώσεις τις συνθήκες στις περιοχές που ήταν απαραίτητο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News