Εμίρ Σπάχιτς, ο εκλεκτός που "έφαγε" τον Βέλιτς

Εμίρ Σπάχιτς, ο εκλεκτός που "έφαγε" τον Βέλιτς

Το παρασκήνιο πίσω από μια μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ επί πολυμετοχικότητας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο οσονούπω 35αρης (18 Αυγούστου 1980) Εμίρ Σπάχιτς φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντεφλεντ.

Ωστόσο ο σκληροτράχηλος αμυντικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, τον περασμένο Απρίλιο, μετά την… κουτουλιά που έδωσε σ’ έναν σεκιούριτι του συλλόγου, επειδή μπλόκαρε την είσοδο στο γήπεδο κάποιων φίλων του, δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

Διότι ήταν στο στόχαστρο του πολυμετοχικού τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2009 και λέγεται ότι αποτέλεσε και τον λόγο που στις 30 Ιανουαρίου απομακρύνθηκε ο Γιάσμινκο Βέλιτς!

Επισήμως Πατέρας και Βγενόπουλος ζήτησαν την απομάκρυνση του Βέλιτς, σε συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θεωρώντας ότι ο Βόσνιος βάζει τρικλοποδιές στην προσπάθεια του πολυμετοχικού.

Ο Τζίγγερ είχε αντιδράσει, καθώς ο Βέλιτς ήταν από τους ανθρώπους που εμπιστευόταν, αλλά μπροστά στο ενδεχόμενο της ρήξης (λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της πολυμετοχικότητας), έκανε πίσω…

Επίσης τότε είχε λεχθεί ότι ο Σπάχιτς είχε έρθει στην Αθήνα και είχε περάσει και από εξετάσεις, αλλά όταν έφτασε η ώρα των διπραγματεύσεων με την Λοκομοτίβ Μόσχας προέκυψε “ναυάγιο”.

Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμη ιστορία που συνοδεύει τον Βόσνιο και λέγεται ότι έκανε έξω φρενών Πατέρα και Βγενόπουλο, διότι μέσω τραπεζικού υπαλλήλου στη Μόσχα πληροφορήθηκαν περίεργες συναλλαγές, προκειμένου ο παίκτης να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε από τα παράδοξα της ιστορίας είναι ότι ο Σπάχιτς, που ήταν να μοσχοπουληθεί στους πολυμετοχικούς, δύο μήνες αργότερα έμεινε ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας για να καταλήξει στη γαλλική Μονπελιέ!

Ακολούθησε μια σπουδαία καριέρα σε Σεβίλη, Ανζί και Μπάγερ Λεβερκούζεν και φυσικά στην Εθνική Βοσνίας, σε όλες με σήμα κατατεθέν το ποδοσφαιρικό ρητό: “Ή η μπάλα ή ο παίκτης, δεν περνάνε ποτέ μαζί…”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News